„Tikslo link. Olimpas“: NKL atkrintamųjų dvelksmas ir priminimas sau, kas esame

„Tikslo link. Olimpas“: NKL atkrintamųjų dvelksmas ir priminimas sau, kas esame

10-oji serialo „Tikslo link. Olimpas“ serija ypatinga – ji dedikuota Kovo 11-osios, Nepriklausomybės atkūrimo dienos, šventei. Palangos „Olimpo“ prezidentas Jonas Vainauskas serijoje „Vardan Tos“ pasakojo, kaip į Lietuvą atvežė himno prieš rungtynes tradiciją, atskleidė savo tatuiruotės „Proud to be Lithuanian“ kilmę ir mintimis nusikėlė į legendines Vilniaus „Lietuvos ryto“ pergales Europos taurėje, kurios reiškė daugiau nei eilinius laimėjimus klubiniame krepšinyje.

J.Vainausko vadovaujamas „Lietuvos rytas“ Europos taurę iškovojo dukart – 2005 ir 2009 metais.

„Nors pirma laimėta Europos taurė visuomet ypatinga, bet antra, finale laimėta prieš Rusijos klubą, man buvo daug svarbesnė, – kalbėjo J.Vainauskas. Galbūt ta priešprieša tuomet nebuvo paaštrėjusi, kaip yra dabar, bet visiems, kas turi gilų įspaudą tos priešpriešos iš kartos į kartą – tos rungtynės buvo ypatingos ir ta taurė buvo ypatinga“.

Serijoje taip pat – trumpa „Olimpo“ šokėjos Gretos Ruseckaitės istorija. Krepšinio šokėja yra Lietuvos šaulių sąjungos narė, Palangoje vadovauja jaunųjų šaulių būriui ir veda pilietinio ugdymo bei pasipriešinimo pamokas moksleiviams.

Palangos „Olimpas“ reguliarųjį Nacionalinės krepšinio lygos (7bet-NKL) sezoną baigė pirmoje turnyrinės lentelės pozicijoje ir atkrintamąsias pradeda nuo ketvirtfinalio etapo. Serijoje – J.Vainausko mintys apie čia laukiančius iššūkius. Jis pripažįsta, kad spaudimas laimėti – milžiniškas, bet komanda tam pasiruošusi.

„Tiek, kiek jie netikėjo savimi, ir netikėjo visą karjerą – dabar patikėjo. Su tuo atsiranda ir atsakomybė, spaudimas, bet tai normalu. Spaudimas komandai, kuri turi laimėti titulą. Dar neseniai buvome viena iš trijų geriausių lygos komandų, bet, ne, dabar, laimėję reguliarųjį sezoną, mes esame favoritai. Laimėdami reguliarųjį sezoną užsikrovėme tą naštą, ir tai yra jėga. Spaudimas yra jėga. Taip tampama vyrais. Taip tampama kažkuo gyvenime. Kuo dauguma mūsų žaidėjų nėra buvę ir niekada nebūtų buvę, jei ne „Olimpas“, – kalbėjo J.Vainauskas

Primename, kad Palangos „Olimpas“ yra Gedvydo ir Jono Vainauskų krepšinio projektas, savo gyvavimą pradėjęs 7bet-NKL lygoje, tačiau neslepiantis ambicijų kilti. Seriale „Tikslo link. Olimpas“ atskleidžiama klubo virtuvė, Lietuvos krepšinio užkulisiai, J.Vainausko vadovavimai metodai ir filosofija, komandos augimas ir žygis tikslų link.

„Tikslo link. Olimpas“ serijas kuria „Sporto Zona Media Group“ kūrybinė komanda (scenarijaus autorius ir režisierius Julius Bliūdžius, operatorius ir montažo režisierius Dmitrijus Radlinskas, kiti).

Nkl Palangos „Olimpas“ krepšinis Palangos krepšinis serialas 10 serija „Tikslo link. Olimpas“
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933