„Tikslo link. Olimpas“: žvilgsnis į varžovą ir lygos grandą – „Sūduvos-Mantingos“ klubą

„Tikslo link. Olimpas“: žvilgsnis į varžovą ir lygos grandą – „Sūduvos-Mantingos“ klubą

Dokumentinis serialas „Tikslo link. Olimpas“ pasakoja apie Palangos „Olimpo“, prie kurio vairo 2023-iųjų vasarą stojo Gedvydas ir Jonas Vainauskai, kelią Nacionalinėje krepšinio lygoje (7bet-NKL). Tačiau čempionų titulo siekia ne tik „Olimpas“, bet ir lygos senbuviai klubai, per pastarąjį dešimtmetį tapę tikrais NKL vėliavnešiais. Šeštojoje serialo serijoje „Etatiniai favoritai“ – dėmesys Marijampolės „Sūduvai-Mantingai“, vienam iš tokių klubų. 

„Ir antroj lygoj reikia komandų, kurios vestų visus paskui save. Ir Telšiai, ir Marijampolė atliko didelį darbą, kad išsaugotų šios lygos prestižą. Kad visi į šią lygą žiūrėtų rimtai. Telšiai ir Marijampolė dėl to padarė daugiausiai. Aišku, iš dublerių sėkmingiausiai NKL lygoje žaidžia „Žalgiris“ – jie prie to prisidėjo taip pat. Bet labiausiai lygos prestižą pastarąjį dešimtmetį gelbėjo kokybiškas „Telšių“ ir „Sūduvos-Mantingos“ klubų darbas. Jie buvo pavyzdys, į kurį kiti lygiavosi“, – apie pagrindinius savo varžovus kalbėjo „Olimpo“ prezidentas Jonas Vainauskas.

Jis priminė, kad Vainauskų šeimos kelias krepšinyje taip pat prasidėjo Marijampolėje, iš kurios tik vėliau „Lietuvos ryto“ klubas persikėlė į Vilnių. „Tad jeigu šių metų paskutines finalo rungtynes žaistume Marijampolėje, tai turėtų sentimentalios vertės. Tiek man, tiek tėčiui“, – pridūrė J.Vainauskas. 

Serijoje perbėgama per emocijų nestokojusias „Olimpo“ ir „Sūduvos-Mantingos“ akistatas šiame sezone. Apie „Sūduvos-Mantingos“ komandą pasakojo klubo prezidentas Klemencas Agentas, vyriausiasis treneris Tomas Gaidamavičius bei žaidėjai Dominykas Domarkas ir Tautvydas Kliučinykas.

„Kiekvienais metais – per tiek sezonų, kiek čia žaidžiu – Klemencas ateina, pasako kalbą, bet nebuvo nė vieno karto, kad pasakytų, kad „turime būti čempionais ir ne kitaip“. Bet kai atsisėdi rūbinėje ar per treniruotę apsidairai ir pamatai, kokie žaidėjai surinkti – supranti, kad nėra kito pasirinkimo, tik čempionais tapti“, – sakė „Sūduvos-Mantingos“ kapitonas T.Kliučinykas.

Serialą „Tikslo link. Olimpas“ kuria Julius Bliūdžius (scenarijaus autorius ir režisierius), Dmitrijus Radlinskas (operatorius ir montažo režisierius) bei „Sporto Zona Media Group“ komanda. 

Nkl Palangos „Olimpas“ krepšinis Palangos krepšinis serialas 6 serija „Tikslo link. Olimpas“
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933