„Tikslo link. Olimpas“: užburianti „Telšių“ vienybė ir kantrus titulo laukimas

„Tikslo link. Olimpas“: užburianti „Telšių“ vienybė ir kantrus titulo laukimas

Komanda, kurioje deriniai aiškinami žemaitiškai. Komanda, į kurią toli gražu ne kiekvienas patenka. Komanda, kuri visame Lietuvos krepšinio kontekste yra išties išskirtinė. Ir varžovas, su kuriuo skaitytis reikia net ir ambicingiausiems klubams. Septintojoje miniserialo „Tikslo link. Olimpas“ serijoje „Žemaitiška garbė“ – pasakojimas apie „Telšių“ klubą, dar vieną Nacionalinės krepšinio lygos („7bet-NKL“) senbuvį ir favoritą.

„Telšiai“, kaip nedaugelis komandų NKL lygoje, turi savo vietą. Jie turi savo branduolį, jie turi savo žiūrovą, jie turi savo salę, jie turi savo tradicijas ir jie turi savo braižą. Jie turi meistriškumo kartelę, kuri NKL lygoje yra įkandama nedaugeliui“, – savo varžovus gyrė Palangos „Olimpo“ prezidentas Jonas Vainauskas.

„Telšių“ atstovai skaičiavo, kad komandoje – kone vien žemaičiai. Tik Valiera – iš Ukrainos,  bet ir šis aukštaūgis, pasak „Telšių“ kapitono Ovidijaus Kaminskio, priverstas mokintis žemaitiškai, nes rusiškai šioje komandoje niekas nė nesiruošia kalbėti. 

Treneris Povilas Šakinis pasakojo, kad „Telšiai“ – išskirtinai vieninga komanda, o įžaidėjas Ignas Razutis aiškino, kodėl komandos žaidėjų nevilioja pelningesni kitų klubų pasiūlymai.

„Vieninga šita komanda, visi – vienas už kitą. Tas kovingumas, tas noras visus čia vienija. Jei esi šioj komandoj, tu turi tai daryti – kovoti, stengtis, palaikyti vienas kitą. Jeigu šito nebus, tai ir tavęs šitoj komandoj nebus“, – kalbėjo P.Šakinis.

Išskirtinis serijoje – I.Razučio portretas. 36-erių krepšininkas kratėsi NKL legendos statuso ir dėstė savo išskirtinį požiūrį į žaidimo ir kovos dėl titulo prasmę.

„Man ne taip ir svarbu – laimėjom ar nelaimėjom titulo. Man svarbiau, kad mes sugebėjom komandą pakelti į tokį lygį, kur ji yra dabar. Čia ateina daug sirgalių, atvažiuoja žmonės iš regionų, iš Plungės, susirenka daug vaikų, jaunuolių, kurie mato tą krepšinį. Kažkam gal taip gimsta krepšinio svajonė, kurią ir mums kažkada davė Plungės „Olimpas“. Dabar mes ją perduodam Telšiuose. Man tai daug svarbiau nei čempionų titulas“, – sakė I.Razutis.

Dokumentinis serialas „Tikslo link. Olimpas“ pasakoja apie Palangos „Olimpo“, prie kurio vairo 2023-iųjų vasarą stojo Gedvydas ir Jonas Vainauskai, kelią NKL lygoje. Tačiau čempionų titulo siekia ne tik „Olimpas", bet ir lygos senbuviai klubai, per pastarąjį dešimtmetį tapę tikrais NKL vėliavnešiais.

„Tikslo link. Olimpas“ serijas kuria Julius Bliūdžius (scenarijaus autorius ir režisierius), Dmitrijus Radlinskas (operatorius ir montažo režisierius) bei „Sporto Zona Media Group“ komanda.

Nkl Palangos „Olimpas“ krepšinis Palangos krepšinis serialas 7 serija „Tikslo link. Olimpas“
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933