Penktojoje „Tikslo link. Olimpas“ serijoje – pasididžiavimo jausmas ir su R.Šiškausku lyginamo talento istorija

Penktojoje „Tikslo link. Olimpas“ serijoje – pasididžiavimo jausmas ir su R.Šiškausku lyginamo talento istorija

Penktoji dokumentinio serialo „Tikslo link. Olimpas“ serija „Pasididžiavimo jausmas“ uždaro įspūdingą Palangos „Olimpo“ kelią Citadele Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) turnyre, kur palangiškiai sugebėjo įveikti visas tris Lietuvos krepšinio lygos komandas (LKL), su kuriomis susidūrė.

„Jeigu sąžiningai, norėjosi bent dviejų pergalių, kad tvirtai būtų galima sakyti – LKL lyga nesuklydo pakviesdama mus. Kitas dalykas, mes atstovaudami visai Nacionalinei krepšinio lygai, kaip vienintelė komanda žaidusi turnyre, apgynėme ir NKL lygos garbę, ar ne? Nes žaisdami kaip NKL komanda, mes kovojome ne tik už save, bet ir už komandas, su kuriomis žaidžiame vienoje lygoje. Tai atspindi ir jų pajėgumą. Jei mes stiprūs, reiškia stipri ir Marijampolė, stiprūs ir Telšiai, stiprūs ir „Žalgirio“ dubleriai, ir visos kitos komandos yra stiprios“, – kalbėjo Jonas Vainauskas, „Olimpo“ prezidentas.

J.Vainauskas neslėpė pasididžiavimo savo komanda ir negailėjo aštrių žodžių LKL klubų organizacijoms. „Olimpo“ kelio KMT turnyre pabaigą nulėmė ir nepalankiai susiklostęs varžovų tarpusavio mačas. Išreiškęs nusivylimą vienos iš komandų nenusiteikimu galiausiai J.Vainauskas pripažino, kad kaltinti gali tik patys save. „Jeigu buvom priklausomi nuo kitų komandų rezultatų, reiškia kažko iki galo nepadarėme patys. Tai yra mūsų kaltė“, – apibendrindamas pasirodymą KMT turnyre sakė klubo vadovas.

Penktojoje serijoje J.Vainauskas taip pat įvertino trenerio pareigose debiutavusio Renaldo Seibučio potencialą, priminė Sandžio Buškevico indėlį „Lietkabeliui“, o su komanda viešėdamas Palangos miesto savivaldybėje Šarūną Vaitkų vadino „laiminčio miesto meru“.

Be to, „Olimpo“ prezidentas paaiškino, kodėl nesigaili galiausiai į komandą nepaėmęs legendinio Mindaugo Lukauskio, kuris šį sezoną kartu su Tomu Delininkaičiu, kitu buvusiu Vilniaus „Lietuvos ryto“ žaidėju, tapo „Jurbarko-Kario“ nariu ir „Olimpo“ varžovu.  

Serijoje skiriamas dėmesys bene talentingiausiu „Olimpo“ žaidėju laikomam Robertui Subotkevičiui. Nešlifuotas NKL lygos deimantas, kurį J.Vainauskas lygina su Ramūnu Šiškausku ir vadina Eurolygos kalibro talentu, dar praėjusiais metais žaidė mėgėjų lygoje ir dirbo maisto išvežiotoju, o dabar naudojasi „Olimpu“ kaip karjeros šansu ir tikisi atkreipti aukštesnių lygų dėmesį. 

Primename, kad Palangos „Olimpas“ yra Gedvydo ir Jono Vainauskų krepšinio projektas, savo gyvavimą pradėjęs NKL lygoje, tačiau neslepiantis ambicijų kilti. Seriale „Tikslo link. Olimpas“ atskleidžiama klubo virtuvė, Lietuvos krepšinio užkulisiai, J.Vainausko vadovavimai metodai ir filosofija, komandos augimas ir žygis tikslų link.

Nkl Palangos „Olimpas“ krepšinis Palangos krepšinis serialas 5 serija „Tikslo link. Olimpas“
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933