„Tikslo link. Olimpas“: naujas J.Vainausko karjeros vingis bei studentų krepšinio vertė ir ydo

„Tikslo link. Olimpas“: naujas J.Vainausko karjeros vingis bei studentų krepšinio vertė ir ydo

Devintoji serialo „Tikslo link. Olimpas“ serija „Atvertos galimybės“ pasakoja apie studentų krepšinį ir Palangos „Olimpo“ bei Kauno kolegijos bendrystę. Klubo prezidentas Jonas Vainauskas įsitikinęs, kad krepšinio kelią pasirinkę jaunuoliai be reikalo nustumia studijas į antrą planą. Kalbėdamas apie Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) vertes ir ydas, J.Vainauskas pabrėžia, kad reformuota ši lyga galėtų užimti deramą vietą šalies krepšinio sistemoje ir būti žymiai patrauklesnė, nei yra dabar. 

Sportininkų stipendijas „Olimpo“ krepšininkams skyrusi Kauno kolegija sustiprėjo taip, kad prasimušė į LSKL stipriausiųjų ketvertą. Vis dėlto J.Vainauskas šią lygą regi be profesionalių žaidėjų, nors atsarginiams „Olimpo“ žaidėjams LSKL platforma leido sustiprėti ir įsitvirtinti „7bet-NKL“ klubo rotacijoje. 

„Stengiuosi nesikišti, tačiau duodu individualius patarimus savo žaidėjams, – kalbėjo dažnai LSKL rungtynėse besilankantis J.Vainauskas. Nes tai taip pat yra dalis proceso. Rytoj jie turės grįžti į „Olimpo“ treniruotę ir dirbti toliau. LSKL rungtynėms jie turi individualius tikslus. Tai nėra rungtynės savo malonumui ar pramogai. Jos taip pat turi savo prasmę“. 

J.Vainauskas džiaugėsi, kad Paulius Kazlauskas ir kiti „Olimpo“ žaidėjai Kauno kolegijos komandoje gavo atsakomybių, su kuriomis Palangos klube nesusiduria. 

„Vis dėlto galutinis tikslas Studentų lygą transformuoti į autonomišką lygą, kurioje negalėtų žaisti profesionalai. Šįkart žaidėme pagal esamas taisykles“, – pridūrė J.Vainauskas. 

Jis įsitikinęs, kad nemažai krepšininkų turėtų rinktis Studentų lygą ir tuo pačiu galimybę įsigyti išsilavinimą kaip alternatyvą žaidimui Regionių ar net Nacionalinėje krepšinio lygoje. 

„Ne visi žaidėjai sugebės pragyventi iš krepšinio. Gal toks modelis – studijuoti ir žaisti už universitetą, žaisti savo malonumui, mėgautis krepšiniu ir tuo pačiu turėti perspektyvą gyvenime – yra geresnis?“, – svarstė J.Vainauskas, kuris Kauno kolegijoje taip pat pradėjo naują ir savo paties karjeros etapą – dėstytojo. Apie tai taip pat pasakojama serijoje. 

„Pakankamai ilgai tam ruošiausi. Kaupiau žinias, turėjau daug mokytojų. Tą patirtį, kurią sukaupiau, manau, geriausiai galiu panaudoti perduodamas jauniems žmonėms. Kalbama, kad Lietuvoje trūksta kvalifikuotų sporto vadybininkų, tad galbūt taip ir suprantu savo misiją – kažkas juos turi paruošti. Stengsiuosi prie to prisidėti“, – sakė J.Vainauskas.

Dokumentinis serialas „Tikslo link. Olimpas“ pasakoja apie Palangos „Olimpo“, prie kurio vairo 2023-iųjų vasarą stojo Gedvydas ir Jonas Vainauskai, kelią „7bet-NKL“ lygoje. Tačiau čempionų titulo siekia ne tik „Olimpas", bet ir lygos senbuviai klubai, per pastarąjį dešimtmetį tapę tikrais NKL vėliavnešiais.

„Tikslo link. Olimpas“ serijas kuria Julius Bliūdžius (scenarijaus autorius ir režisierius), Dmitrijus Radlinskas (operatorius ir montažo režisierius) bei „Sporto Zona Media Group“ komanda.

Nkl Palangos „Olimpas“ krepšinis Palangos krepšinis serialas 9 serija „Tikslo link. Olimpas“
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933