„Tikslo link. Olimpas“: „Žalgirio“ talentų kalvė ir tikslai, didesni nei laimėti

„Tikslo link. Olimpas“: „Žalgirio“ talentų kalvė ir tikslai, didesni nei laimėti

Jauni, talentingi, tobulėjantys sulig kiekviena savaite, todėl pavojingiausi paskutinėje sezono stadijoje – Kauno „Žalgirio“ dubleriai tai įrodė praėjusiais metais, tapdami Nacionalinės krepšinio lygos („7bet-NKL“) čempionais. Nors komandos sudėtis pasikeitė, „Žalgiris-2“ keliama grėsmė trims lygos favoritais vadinamiems „Sūduvos-Mantingos“, „Telšių“ ir „Olimpo“ klubams, pasak Jono Vainausko, išlieka tokia pat didelė. Aštuntojoje serialo „Tikslo link. Olimpas“ serijoje „Talentų kalvė“ – pasakojimas apie Vytauto Pliaugos treniruojamus januosius žalgiriečius.

Apie „Žalgirio“ jaunimo ugdymo sistemą bei „7bet-NKL“ lygoje žaidžiančią „Žalgiris-2“ komandą pasakojo „Žalgirio“ jaunimo programos vadovas Gediminas Navickas, treneriai V. Pliauga ir Tautvydas Julius Šležas, bei komandos kapitonas Dominykas Butka.

„Jaunimo ugdymas nėra svarbus tik „Žalgirio“ organizacijai. Darome darbą Lietuvai. Suteikdami sąlygas, investuodami resursus. Tai duoda naudą ne tik Žalgiriui, bet ir visam Lietuvos krepšiniui“, – sakė G. Navickas.

„Prioritetas yra Kauno ir „Žalgirio“ akademijos jaunimui, bet neužsidarom kitiems. „Žalgiris“ yra visos Lietuvos komanda. Turime didelį sąrašą žaidėjų ir neskirstome jų pagal regionus. Todėl, taip, ir Vilniaus jaunuoliai yra mūsų radare“, – pridūrė jaunimo programos vadovas.

„Tai, kad „Žalgiris“ šiuo metu visose grandyse yra patrakliausias klubas jaunimui – dėl to abejonių nėra. Tai yra gerai dirbantis klubas būtent jaunimo grandyje. Tai, kad „Žalgiris“ yra pajėgus surinkti visus talentus, kurių nori, yra akmuo į daržą jų konkurentams, kurių jie šiuo metu neturi. Nors turėtų turėti. „Neptūno“ ir „Ryto“ jaunimo piramidės turėtų pritraukti savo regionų talentus, o ne viską susirinkti „Žalgiris“. Bet jei lyderiams leidi lyderiauti – jie ir lyderiaus“, – kalbėjo „Olimpo“ prezidentas J.Vainauskas.

Serijoje žiūrovai išvys ir dublerių treniruotės su pagrindine „Žalgirio“ komanda akimirkas. Bendrų treniruočių naujovę į organizaciją atnešė italų specialistas Andrea Trinchieri.

Kalbėdami apie „Žalgiris-2“ komandos tikslus, klubo atstovai pripažino, kad jie kiek skiriasi nuo kitų „7bet-NKL“ favoritų tikslų, mat individualus žaidėjų progresas čia svarbesnis nei kovos dėl titulo baigtis.

„Kita vertus, mes nenorime pralaimėtojų komandos. Tas tranzitinis periodas, pereinant iš jaunuolių į vyrų krepšinį, žaidėjams yra tikros džiungėls – tiek psichologiškai, tiek fiziškai. Nors prioritetas yra žaidėjų tobulinimas, reikia auginti ir nugalėtojų mentalitetą. Tu gali išugdyti krepšininką su aukščiausio lygio  įgūdžių paketu, bet jei jis neturės nugalėtojo mentaliteto – aukščiausiame lygyje žaisti jis negalės“, – sakė T.Šležas, „Žalgiris-2“ treneris asistentas.

Dokumentinis serialas „Tikslo link. Olimpas“ pasakoja apie Palangos „Olimpo“, prie kurio vairo 2023-iųjų vasarą stojo Gedvydas ir Jonas Vainauskai, kelią „7bet-NKL“ lygoje. Tačiau čempionų titulo siekia ne tik „Olimpas", bet ir lygos senbuviai klubai, per pastarąjį dešimtmetį tapę tikrais NKL vėliavnešiais.

„Tikslo link. Olimpas“ serijas kuria Julius Bliūdžius (scenarijaus autorius ir režisierius), Dmitrijus Radlinskas (operatorius ir montažo režisierius) bei „Sporto Zona Media Group“ komanda.

Nkl Palangos „Olimpas“ krepšinis Palangos krepšinis serialas 8 serija „Tikslo link. Olimpas“
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933