Karinių jūrų pajėgų karininkų klubas Palangai padovanojo kryptarodę

Karinių jūrų pajėgų nuotr.
Karinių jūrų pajėgų nuotr.

Vertingas yra kiekvienas darbas ar idėja, kuri prisideda prie valstybės, jos piliečių gerovės kūrimo bei istorijos išsaugojimo. Laikui bėgant suprantame, kokia svarbi ir įkvepianti yra mūsų praeitis ir kad kiekvienas darbas, skirtas jai išsaugoti ar pagerbti, mūsų kasdienybės ir milžiniškų projektų sūkuryje yra išties labai reikšmingas. Juk iš mažų detalių susideda visuma. Iš detalių susideda ir šalies istorija bei pati valstybė. 

Asociacijos „Karinių jūrų pajėgų karininkų klubas" dėka buvo įgyvendinta Lietuvos kariuomenės vado iškelta idėja - Lietuvos kariuomenės dienos proga organizuoti dovaną Palangos miestui ir įrengti kryprodę link skulptoriaus Jono Jagėlos sukurto paminklo „1918–1991 m. Žemaitijos kariams savanoriams atminti". Kryprodė pastatyta netoli vieno gražiausių Palangos miesto Birutės parko prieigų - S. Daukanto, S. Dariaus ir S. Girėno g. sankryžoje. 

Skulptoriaus Jono Jagėlos sukurto paminklo „1918–1991 m. Žemaitijos kariams savanoriams atminti"., Karinių jūrų pajėgų nuotr.
Skulptoriaus Jono Jagėlos sukurto paminklo „1918–1991 m. Žemaitijos kariams savanoriams atminti"., Karinių jūrų pajėgų nuotr.

Vasario 5 dieną tarp asociacijos ,,Karinių jūrų pajėgų karininkų klubas" atstovo Nedo Ignatavičiaus ir Palangos turizmo informacijos centro direktorės Rasos Kmitienės buvo pasirašytas oficialus dokumentas dėl kryprodės įrengimo ir dovanojimo Palangos miestui.

Vasario 5 dieną tarp asociacijos ,,Karinių jūrų pajėgų karininkų klubas" atstovo Nedo Ignatavičiaus ir Palangos turizmo..., Karinių jūrų pajėgų nuotr.
Vasario 5 dieną tarp asociacijos ,,Karinių jūrų pajėgų karininkų klubas" atstovo Nedo Ignatavičiaus ir Palangos turizmo informacijos centro direktorės Rasos Kmitienės buvo pasirašytas oficialus dokumentas dėl kryprodės įrengimo ir dovanojimo Palangos miestui., Karinių jūrų pajėgų nuotr.

N. Ignatavičius džiaugėsi sėkminga iniciatyva, kuri bendram projektui sutelkė nemažai ypatingai svarbių Klaipėdos miesto įgulos dalinių, organizacijų bei jų atstovų.

„Už idėjos palaikymą ir įgyvendinimą nuoširdžiai dėkoju Kariuomenės kūrėjų sąjungos Klaipėdos skyriui, Vakarų (jūros) šaulių 3-iajai ir Krašto apsaugos savanorių pajėgų Žemaičių apygardos 3-iajai rinktinėms, Lietuvos kariuomenės Motorizuotosios pėstininkų brigadai ,,Žemaitija“, Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų bataliono karininkų klubui, Karinėms jūrų pajėgoms, Laivūnų klubui ir Klaipėdos karininkų ramovei. Kartu galime daugiau!“, – savo kalboje sakė N. Ignatavičius.

Kiekvienas darbas, prisidedantis prie mūsų šalies istorijos išsaugojimo, yra nepaprastai reikšmingas. Net ir karantinas šalyje nesutrukdė įgyvendinti šio projekto - svarbiausia imti ir daryti. Kaip teigė Karinių jūrų pajėgų karininkų klubo atstovas N. Ignatavičius, „klubo veikla COVID-19 situacijos metu juda lėčiau nei įprastai, tačiau mažais žingsneliais judame į priekį.“

Karinių jūrų pajėgų inf.
Karinių jūrų pajėgų karininkų klubas Palanga dovana Kryprodė skulptorius Jonas Jagėla paminklas 1918–1991 m. Žemaitijos kariams savanoriams atminti
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936