Palangos sportininkai pasidalino savo patirtimi ir siekiais

Palangos sportininkai pasidalino savo patirtimi ir siekiais

Daugeliui puikiai žinoma, kad sportas yra atsakymas į daug klausimų: „Skundiesi sveikata?“ – sportas. „Nerandi mėgstamos ir produktyvios veiklos?“ – sportas. „Nori pagražinti figūrą?“ – sportas. Įdomu, ar nuo ankstyvo amžiaus ir kiek vėliau pradėjusiųjų sportuoti žmonių pasaulėžiūra skiriasi? Į šį klausimą savo atsakymus pateikė keletas žmonių, aktyviai užsiimančių sportine veikla.

Palangiškė šešiolikmetė lengvaatletė Diana Viličkaitė sportuoja jau šešerius metus. „Pirmaisiais metais atletikos treniruotes lankiau ne savo noru – mane spaudė mano kūno kultūros mokytoja Tatjana Stankevičiūtė. Bet, jeigu ne ji, tai iki šiol nebūčiau atsidūrusi sporto industrijoje. Esu jai tikrai dėkinga“, – kalbėjo Diana.

Diana Viličkaitė - lengvaatletė
Diana Viličkaitė - lengvaatletė

Sportas jai – ne tik smagus užsiėmimas, bet ir rimtas darbas, tačiau tai jai netrukdo, nes be sunkaus darbo ji nesimėgautų rezultatais. Pasak pašnekovės, išlaikyti motyvaciją jai padeda jos treneriai ir pačios išsikelti tikslai.

„Verta paminėti, kad turiu visas galimybes siekti norimų rezultatų. Palanga – tikrai puiki vieta jauniesiems sportininkams. Sportas turi įtakos ne tik fizinei, bet ir emocinei mano sveikatai: pasportavusi jaučiuosi laimingesnė, energingesnė, o ir ilgalaikė disciplina suteikia tiek vidinių, tiek išorinių jėgų. Ateityje žadu nenustoti judėti, sportuoti ir visokeriopai gerinti savo sveikatą“, – apibūdino palangiškė.

Nuo penkerių metų krepšinį žaidžiantis Tadas Ruškys sakė, kad mėgaujasi kiekviena akimirka: „Krepšinį žaisti yra tikrai smagu ir įdomu, bet čia, kaip ir kitose srityse, reikia įdėti daug darbo norint tobulėti. Kol kas man svarbiausia mokykla, bet galbūt vieną dieną krepšinis taps dar didesnė gyvenimo dalis.“

Tadas Juozas Ruškys - krepšininkas
Tadas Juozas Ruškys - krepšininkas

Tado nuomone, Palanga suteikia puikias galimybes sportuoti, tai įrodo ir neseniai pastatyta Palangos sporto arena. Pašnekovo motyvacija yra ne kas kita, kaip jis pats: „Galų gale ir sportuoju ne dėl ko kito – dėl savęs.“ Tadas pripažino, kad sportas teigiamai veikia ir fizinę formą, ir emocijas.

Keturiasdešimt trejų Raimonda Vytienė sportuoti pradėjo dar būdama paauglė ir nesustojo iki šiol. Savo judesio kelionę moteris pradėjo nuo lengvosios atletikos, visada palaikė sportinį aktyvumą ir prieš trejus metus baigė „Active training“ mokyklą – tapo sporto instruktore ir asmenine trenere.

Raimonda Vytienė - sporto instruktorė ir asmeninė trenerė
Raimonda Vytienė - sporto instruktorė ir asmeninė trenerė

„Mane motyvuoja žmonių šypsena, noras judėti, lavinti mobilumą, stabilumą ir koordinaciją, taip pat gera savijauta, begalinė energija, kūno lankstumas ir judrumas“ – kalbėjo R. Vytienė, akcentuodama, kad Palangoje galima surasti visko, ko geidžia širdis – nuo sporto klubų, jogos, pilateso, teniso iki bokso.

Pašnekovės pastebėjimu, svarbiausia užsiimti tokia sportine veikla, kuri suteiktų laimę, gerą nuotaiką ir tvirtą sveikatą: „Tai neturi būti prievarta, prievolė ar „mada“. Fizinė veikla turi teikti džiaugsmo.“

Lukrecija GABRĖNAITĖ,

„P. n.“ akademijos narė

Palangiškė šešiolikmetė lengvaatletė Diana Viličkaitė sporto instruktorė asmeninė trenerė Raimonda Vytienė krepšininkas Tadas Ruškys
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936