„Palangiškio kortelė“ – 2020 m. „Europos verslininkystės skatinimo apdovanojimų“ nacionalinės atrankos nugalėtoja

„Palangiškio kortelė“ – 2020 m. „Europos verslininkystės skatinimo apdovanojimų“ nacionalinės atrankos nugalėtoja

Palangos miesto savivaldybės bendradarbiavimo ir socialinės iniciatyvos projektas „Palangiškio kortelė“ šiais metais tapo „Europos verslininkystės skatinimo apdovanojimų“ nacionalinės atrankos nugalėtoju „Atsakingo verslo“ kategorijoje. Šią atranką vykdė Ekonomikos ir inovacijų ministerijos paskirti šių apdovanojimų nacionaliniai koordinatoriai.

„Palangiškio kortelės“ kaip socialinės iniciatyvos ir bendradarbiavimo projektas toliau dalyvauja Europinėje atrankoje. Paraišką tapti Europos verslininkystės apdovanojimų nugalėtojais vertins Europos komisijos nariai.

Europos Komisijos organizuojamų Europos verslininkystės skatinimo apdovanojimų tikslas – pripažinti ir apdovanoti išskirtines viešojo ir privataus sektoriaus bendradarbiavimo iniciatyvas, kuriomis skatinamas verslumas. Apdovanojimai pradėti teikti 2005 m. Tai ne tik konkursas – juo taip pat siekiama išplėsti verslumo sampratą, skatinti palankių verslo sąlygų kūrimo politiką ir jos įgyvendinimą bei akcentuoti verslo sėkmės istorijas.

Pagrindiniai apdovanojimų teikimo tikslai: nustatyti ir pripažinti sėkmingą veiklą ir iniciatyvas, kurių imamasi skatinant verslumą ir bendradarbiavimą; pristatyti ir pasidalyti geriausiais bendradarbiavimo pavyzdžiais ir sėkmės istorijomis; dar labiau pabrėžti bendradarbiavimo vaidmens visuomenėje svarbą; paskatinti ir įkvėpti bendradarbiauti.

2020 metais nacionalinės atrankos nugalėtojais kartu su Palangos miesto savivaldybės projektu „Palangiškio kortelė“ (kategorija – „Atsakingas verslas“) tapo ir VšĮ Kaunas IN projektas „Kauno startuoliai“ (kategorija – „Investicijos į verslumo įgūdžius“). Šios iniciatyvos kartu su kitų Europos šalių projektais dalyvaus Europos verslininkystės skatinimo apdovanojimų konkurso finaliniame etape, kuris lapkričio 16-17 d. vyks Berlyne

Europos verslininkystės skatinimo apdovanojimų konkurso nugalėtojai renkami iš 32 Europos valstybių pasiūlytų nacionalinių atrankų laimėtojų nominacijose: „Verslumo dvasios skatinimas“, „Investicijos į įgūdžius“, „Verslo aplinkos gerinimas“, „Verslo tarptautinės plėtros skatinimas“, „Žaliųjų rinkų plėtros ir išteklių panaudojimo efektyvumo skatinimas“ ir „Atsakingas verslas“. Taip pat specialus prizas įteikiamas už kūrybiškiausią ir labiausiai įkvepiančią verslo iniciatyvą.

„Palangiškio kortelė“ yra sėkmingas Palangos miesto savivaldybės bendradarbiavimo projektas, jungiantis vietos savivaldą su gyventojais ir verslo atstovais. Dalyvaudami šiame projekte verslininkai turi galimybę parodyti savo socialinę atsakomybę kurorto gyventojams, suteikiant ne tik galimybę naudotis paslaugomis su nuolaidomis, bet ir gerinti Palangos miesto gyventojų gyvenimo kokybę.

„Palangiškio kortelės“ išdavimo ir naudojimo tvarkos aprašas yra patvirtintas Palangos miesto savivaldybės tarybos 2017 m. lapkričio 2 d. sprendimu Nr. T2-228. Šiuo metu jau išduota per 10400 palangiškio kortelių (Palangos mieste 2020-01-01 d. duomenimis deklaravę gyvenamąją vietą yra 17819 gyventojų). „Palangiškio kortelės“ išduodamos Palangos turizmo informacijos centre (Vytauto g. 94, Palanga).

Daugiau informacijos apie apdovanojimus teikia Ekonomikos ir inovacijų ministerija: https://bit.ly/3igCFaF.

Palangiškio kortelė Europos verslininkystės skatinimo apdovanojimai nacionalinė atranka nugalėtoja
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936