Palangos trečiojo amžiaus universiteto (TAU) senjorų šokių kolektyvas „Jūrė“ paminėjo Tarptautinę šokio dieną

Balandžio 29-osios šeštadienio rytą Palangos TAU senjorų šokių kolektyvas „Jūrė“ susirinko Birutės parke prie „Eglės žalčių karalienės“ skulptūros paminėti Tarptautinę šokio dieną. Šokis – vienas seniausių menų. O ši diena švenčiama nuo 1982 m. Ji sutapatinta su prancūzų baletmeisterio Žano Žoržo Noverio gimtadieniu. Antrus metus iš eilės šiai dienai paminėti kolektyvas pasirenka parko erdvę. Gamtos apsuptyje, žaliuojančioje pievoje šoka įvairius Europos šokius, o didžiausias smagumėlis užlieja, kai šoka „Blezdingėlę“, „Malūnėlį“ ir „Žemėj Lietuvos“. 

„Jūrės“ senjorų šokių kolektyvas, vienijantis 24-ias nares, yra moteriškas, žingeidus, atviras naujovėms, darnus, kitais metais švęsiantis 10 metų jubiliejų. Net trys kolektyvo šokėjos šoka ir „Bočių“ šokių kolektyve. O „Jūrę“ kasmet papildo naujos narės. Kur tik kolektyvas keliauja, koncertuoja, ten ir šoka: prie jūros, kopose, ant Imbarės ir Senosios Įpilties piliakalnių, Juodkrantės kelto uoste, Platelių ežero pakrantėje ir kitur. „Jūrės“ vadovė Janina Serapinienė nuolat pabrėžia, kad šokis – tai buvimo kartu džiaugsmas. Kolektyvui šokis – gyvenimo šventė. Jo narėms visada smagu, kai sulaukia tolerantiškų žiūrovų, praeiviai ploja ar prisijungia pašokti, stengiasi išmokti šokio žingsnelių. Šitaip dalijamasi teigiamomis emocijomis ir turiningai leidžiamas laisvalaikis. 

Kolektyvo narės džiaugiasi, kad, drauge minėdamos Tarptautinę šokio dieną gamtos apsuptyje, patyrė daug teigiamų emocijų, pasikrovė energijos, taip pat nuoširdžiai dėkoja už šią dieną bendram šokiui jas subūrusiai Danutei Lepienei.        

Palangos TAU senjorų šokių kolektyvas „Jūrė“

18:01, balandžio 24 d.