Atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl narkotinių medžiagų platinimo nepilnamečiams Palangoje: įtarimai pareikšti penkiems asmenims

Atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl narkotinių medžiagų platinimo nepilnamečiams Palangoje: įtarimai pareikšti penkiems asmenims

Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas praneša, kad uostamiesčio kriminalistai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl narkotinių medžiagų platinimo nepilnamečiams Palangoje. Įtarimai pareikšti penkiems asmenims.

Nurodoma, kad tyrimas pradėtas dar praėjusių metų gegužę, gavus pranešimą, kad vienoje iš Palangos ugdymo įstaigų besimokantis nepilnametis galimai apsinuodijo narkotinėmis medžiagomis. Teisėsaugininkai išsiaiškino, kad nepilnametis rūkė elektroninę cigaretę su skysčiu, turinčiu psichotropinių medžiagų, kuri vėliau buvo rasta ugdymo įstaigoje.

Nustatyta, kad su šiuo įvykiu galėjo būti susiję kiti, anksčiau neteisti, jaunuoliai, gyvenantys Palangoje – 16 ir 19 metų tos pačios ugdymo įstaigos moksleiviai bei individualią veiklą vykdęs 20 metų vaikinas.

Praėjusių metų spalį uostamiesčio pareigūnai Palangoje sulaikė minėtą devyniolikmetį, pas kurį buvo rasta narkotinė medžiaga – kanapės bei smulkintuvas. Atlikus kratą jo gyvenamojoje vietoje, pareigūnai rado ir psichotropinės medžiagos.

Tą pačią dieną pareigūnai Palangoje sulaikė ir kanapes devyniolikmečiui vaikinui, kaip įtariama, platinusį 24 metų anksčiau už vagystes teistą, niekur nedirbantį, palangiškį, pas kurį taip pat rasta kanapių.

Pernai lapkritį Palangoje, Sodų gatvėje, policijos pareigūnai sulaikė ir kanapes 24 metų vaikinui galimai platinusį 28 metų, niekur nedirbantį, Palangos miesto gyventoją. Atlikus kratą šio, anksčiau už nusikalstamas veikas, susijusias su neteisėtu disponavimu narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis ir jų platinimu, teisto, asmens gyvenamojoje vietoje, rasta kanapių, psichotropinės medžiagos, elektroninės svarstyklės bei smulkintuvas.

Šių metų vasarį, atlikę kratą jau minėto 20 metų amžiaus vaikino gyvenamojoje vietoje, pareigūnai rado garinimui skirto skysčio su psichotropinėmis medžiagomis bei smulkintuvą. Kitą dieną, atlikus kratą aukščiau minėto 16 metų Palangos moksleivio gyvenamojoje vietoje, taip pat buvo rasta elektroninėms cigaretėms skirto skysčio su psichotropinėmis medžiagomis.

20 metų amžiaus vaikinui pareikštas įtarimas dėl narkotinių arba psichotropinių medžiagų platinimo nepilnamečiams bei neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis. 16 ir 19 metų jaunuoliams įtarimai pareikšti dėl neteisėto disponavimo nedideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu be tikslo jas platinti. Šiems trims įtariamiesiems paskirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Be to, 24 metų asmeniui pareikštas įtarimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti, o 28 metų vyrui – dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti bei neteisėto disponavimo narkotinėmis psichotropinėmis medžiagomis. Šie įtariamieji buvo sulaikyti ir uždaryti į areštinę. Vėliau jiems paskirtos kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti baudžiama laisvės atėmimu nuo 2 iki 8 metų. Už narkotinių ar psichotropinių medžiagų platinimą nepilnamečiams numatytas laisvės atėmimas nuo 3 iki 12 metų.

Palanga narkotikai Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas ikiteisminis tyrimas narkotinių medžiagų platinimas nepilnamečiai
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,931