Palangiškiai – Lietuvos kikbokso atviro čempionato medalininkai

Dana Lukauskienė

Sporto klubo „Žvėris Gym“ ugdytiniai Palangos vardą garsina kikbokso čempionatuose. Net penki 13-20 metų amžiaus palangiškiai sportininkai kovo pabaigoje savo jėgas ir sportinį pasirengimą demonstravo Lietuvos kikbokso atvirajame čempionate Visagine. Jie savo trenerio ir sporto klubo „Žvėris Gym“ įkūrėjo Rolando Remeikos lūkesčių neapvylė – į Palangą parvežė du aukso, tris sidabro ir du bronzos medalius.

Jaunieji „Žvėris Gym“ sportininkai ir treneris R. Remeika (centre). Pirmoje eilėje iš dešinės: Lukas Liubartas ir Deivydas Jemeljanovas. Antroje eilėje iš kairės: Eivilė Mockutė, Saimonas Reinikis ir Arnestas Gusevas. Klubo nuotr.

Atvirajame Lietuvos kikbokso čempionate Visagine dalyvavo 224 sportininkai iš 8 valstybių: Lietuvos, Latvijos, Estijos, Baltarusijos, Lenkijos ir Rusijos. Sportininkai kovojo pagal “K1”, “kick light” ir “Light contact” disciplinas. Pagal „K1“ taisykles įvyko 65 kovos, pagal “kick light” taisykles 90 kovų ir pagal “Light contact” taisykles įvyko viena kova. Turnyro metu taip pat vyko kovos pagal bokso taisykles.

Lietuvos kikbokso čempionatas tampa vis rimtesniu, apie tai byloja ir tai, kad į čempionatą atvyko nemažai užsienio federacijų prezidentų, taip pat profesionalių turnyrų organizatoriai. Palangiškiai galėjo savo talentą demonstruoti garbingiems čempionato svečiams, kikbokso mėgėjams, tarp kurių DSF kickboxing challenge įkūrėjas Slavomiras Duba.

Nors „Žvėris Gym“ treneris R. Remeika jau nebesuskaičiuoja savo ugdytinių pergalių ir medalių, tačiau jis atviravo, kad kiekvienas čempionatas yra tartum iššūkis. Treneris džiaugėsi, kad šiame čempionate jaunieji palangiškiai sportininkai neliko nepastebėti. Trylikamečiai jo ugdytiniai Saimonas Reinikis pelnė aukso medalį „kick light“ rungtyje ir sidabrą –„K1“ disciplinoje. Neseniai, vos keturis mėnesius, besitreniruojanti ir čempionate debiutavusi Eivilė Mockutė „kick light“ rungtyje pelnė sidabrą. Gerus rezultatus demonstravo ir daugkartiniai šios sporto šakos čempionai –keturiolikmetis Arnestas Gusevas ir dvidešimtmetis Deivydas Jemeljanovas. A.Gusevas buvo neaplenkiamas „K-1“ rungtyje, kur iškovojo aukso medalį, o bronzą – „kick-light“. D. Jemeljanovui fortūna šiame čempionate padovanojo antrąją prizinę vietą ir sidabro medalį „K-1“ rungtyje. Prizinę vietą ir bronzos medalį „K-1“ rungtyje pelnė ir šešiolikmetis Lukas Liubartas.

Pašnekovas atviravo, kad Palangoje vaikai treniruojasi noriai. Gerus rezultatus pademonstruoti pavyksta ne iš karto – labai svarbu jaunus sportininkus mokyti disciplinos. Treniruotės vyksta net penkis kartus į savaitę, tad treneris jauniesiems sportininkams tampa artimesnis net už tėtį ir mamą. Jis atskleidė, kad svarbiausia šiame sporte – neprarasti pasitikėjimo savo jėgomis ir geros nuotaikos. Mat gera nuotaika, meilė savo veiklai padeda pasiekti rezultatų.

18:01, balandžio 24 d.