„Žvėris Gym“ – padeda ugdyti kovotoją savyje

„Žvėris Gym“  – padeda ugdyti kovotoją savyje

„Dažnai tėvams kyla problemų surasti bendrą kalbą su augančiu paaugliu, o grėsmių jaunam žmogui pasaulyje gausu. Todėl tikslinga bręstančio vaiko energiją nukreipti tinkama linkme“, – sako pirmasis į Palangą atvežęs Muay Thay sporto šaką „Žvėris Gym“ treneris, Lietuvos kikbokso organizacijų (WAKO) federacijos viceprezidentas Rolandas Remeika, kurio sporto klubas duris atvėrė ir Klaipėdoje.

Populiarina kikboksą 

Kovos menai sustiprina valią, padeda siekti užsibrėžtų tikslų, ugdo. Anot trenerio, per savo veiklos dešimtmetį jam pavyko išugdyti ne vieną profesionalių kovotojų kartą. Jis yra paruošęs puikius kovotojus –  Lietuvos, Europos  bei pasaulio čempionus, išugdyta gausybė tarptautinių turnyrų prizininkų. Rolandas populiarina kikboksą ir MuayThai kovos meną pajūryje. Dabar jau ne tik Palangoje, Ganyklų gatvėje, bet ir Klaipėdoje, kur jis atidarė visiškai naują klubą.  „Žvėris Gym“ sporto klubas Palangoje pradėjo veikti prieš devynerius metus, o kitų metų birželį, jau švęs dešimties metų sukaktį. 

„Žvėris Gym“  – padeda ugdyti kovotoją savyje, nuotrauka-1

Neįsivaizduoja savo gyvenimo be sporto

Treneris Rolandas Remeika anuomet savo jėgomis kūrė klubą nuo pat pradžių, savo jėgomis įsigijo visą inventorių, daug investavo, kad sportininkai gautų pačias geriausias treniruotes.  Jis buvo pirmasis kikbokso sporto klubo įkūrėjas Palangoje. Vos pradėjus treniruoti pirmuosius sportininkus kurorte, per pusmetį, jo ugdytiniai jau kėlė Lietuvos vėliavą ant nugalėtojų pakylos. Tai svarus indėlis į kikbokso Lietuvoje, o kartu ir Palangos sporto istoriją. Prizines vietas Pasaulio čempionatuose ėmė net labai jauni – vos vienuolikos metų kovotojai. Sėkmingai Lietuvos ir savo miesto vardą garsino ir vyresni. Daugelis  Pasaulio taurės, Europos čempionatų prizininkų, mini Rolandą, kaip neeilinį aukšto lygio trenerį, kuris ugdo nugalėtojus, prizininkus, čempionus. Jo treniruojami sportininkai yra patyrę pasaulinę šlovę. Savo ugdytinių pasiekimais, sporto klubo „Žvėris Gym“ įkūrėjas  ne tik garsina Palangą, o kartu ir visą Lietuvą. Kikbokso (WAKO) federacijos viceprezidentas pabrėžia ir socialinę sporto funkciją: „laiku atvestas į teisingą kelią, netgi pats didžiausias nenuorama vaikas, tampa puikiu kovotoju sportininku, pelno savo asmenines  pergales, susiranda draugų, garsina savo šalį. Lietuvos himnas skamba pasaulio turnyruose“, – sako treneris, kuris neįsivaizduoja savo gyvenimo be sporto. 

Ugdo kovotoją

Lietuvos kikbokso WAKO federacija ugdo kovotojus.  Tam,  kad išsiugdyti kovotojo dvasią, pažinti ir meistriškai suvaldyti savo kūną,  prireikia laiko. Treniruotės grūdina, motyvuoja, skatina nebijoti nesėkmių. Kiekviena klaida išmoko kažko naujo, suteikia neįkainojamos patirties, padeda ugdyti kovotoją savyje. Jaunam žmogui reikalinga  saugi erdvė, kur jis galėtų atrasti, patirti ir išbandyti savo jėgas, pelnyti pripažinimą, rasti prasmingą savirealizaciją. Sportuojantis žmogus įgauna gerokai daugiau pasitikėjimo savo jėgomis, sutvirtėja jo kūnas, Muay Thai praktikuojantys žmonės sustiprėja ne tik fiziškai, bet ir moraliai, emocionaliai. Meditacija, taisyklingas kvėpavimas, gebėjimas susikoncentruoti – tai įgūdžiai, išugdomi sporte, bet labai praverčia ir gyvenime. 

Euforiją suteikia pergalės

„Žvėris Gym“  – padeda ugdyti kovotoją savyje, nuotrauka-2 „Žvėris Gym“  – padeda ugdyti kovotoją savyje, nuotrauka-3

Lavinama sportininko ištvermė, mokomasi įveikti savo baimes, valdyti jaudulį varžybų metu, o euforiją suteikia pelnytos pergalės. Muay Thai kaip ir daugelis kitų kovos menų yra ne vien sporto šaka, bet kartu ir gyvenimo būdas. Tai yra tarptautinį ir valstybės pripažinimą pelniusi olimpinė sporto šaka, kurioje ugdomi profesionalūs sportininkai, kovotojai, gebantys apginti save ir kitus. Kiekviena jo ugdytinių pergalė – didžiulis džiaugsmas treneriui. Pagrindinis Rolando Remeikos siekis yra dalintis savo žiniomis ir energija, ruošti ugdytinius varžyboms, Lietuvos ir pasaulio čempionatams. O svarbiausia – populiarinti jo mėgiamą sporto šaką – kikboksą ir Lietuvoje. Tai pirmasis šios sporto šakos įkūrėjas, populiarintojas, treneris  Palangoje, o dabar jau ir Klaipėdoje (Šilutės pl.2) , savo užsispyrimu, darbu, pasišventimu sportui ir talentu, beveik prieš dešimtmetį, pradėjęs rašyti kikbokso istoriją pajūrio krašte, išugdęs gausų būrį Lietuvos ir tarptautinių turnyrų prizininkų, jo ugdytiniai parvežė į Lietuvą ne vieną Pasaulio čempionato taurę. 

„Žvėris Gym“  – padeda ugdyti kovotoją savyje, nuotrauka-4 „Žvėris Gym“  – padeda ugdyti kovotoją savyje, nuotrauka-5 „Žvėris Gym“  – padeda ugdyti kovotoją savyje, nuotrauka-6 „Žvėris Gym“  – padeda ugdyti kovotoją savyje, nuotrauka-7 „Žvėris Gym“  – padeda ugdyti kovotoją savyje, nuotrauka-8 „Žvėris Gym“  – padeda ugdyti kovotoją savyje, nuotrauka-9 „Žvėris Gym“  – padeda ugdyti kovotoją savyje, nuotrauka-10 „Žvėris Gym“  – padeda ugdyti kovotoją savyje, nuotrauka-11
Palanga Klaipėda Muay Thay „Žvėris Gym“ treneris Lietuvos kikbokso organizacijų (WAKO) federacijos viceprezidentas Rolandas Remeika
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933