Palangiškį senjorą nustebino itin skubotos sūnaus vestuvės

Annos Miliauskienės ir Kastyčio Masalskio vestuvės
Annos Miliauskienės ir Kastyčio Masalskio vestuvės

Rugsėjo 28, nuostabią, šiltą rudens popietę, į Palangos Kurhauzą rinkosi gražių ponų būrys. Jie dalyvavo penkiasdešimt septynerių metų Kastyčio Masalsko ir Anos Miliauskienės santuokos ceremonijoje. Daugelis svečių į Palangą atvyko iš Vilniaus ir Kauno. Ši, sūnaus ir Rusijos pilietės santuokos ceremonija nustebino jaunojo tėtį, palangiškį Justiną Masalską. „Nei penki, nei devyni“, – apie šią džiugią sūnaus šventę pasisako jaunojo tėtis.

Anna Miliauskiene ir Kastytis Masalskas
Anna Miliauskiene ir Kastytis Masalskas

Skubota santuoka

„Labai keista, skubota šventė. Aš gi jaunikio tėvas, o apie sūnaus santuoką Palangoje, vos už kelių šimtų metrų nuo mano namų, sužinau iš svetimų žmonių. Prieš mėnesį Kaune tuokėsi mano anūkas, o dabar – sūnus. Kam penkiasdešimt septynerių metų, brandžiam vyrui, ši santuoka būtų reikalinga, kodėl viskas taip paskubomis?..“, – apie prabangią kauniečio santuokos ceremoniją Palangoje kalbėjo jaunojo tėtis Justinas, kuris sūnaus pasirinkimą tuoktis su Rusijos piliete vadina – „nei penki, nei devyni“. Senjorui nesuprantamas jaunųjų pasirinkimas dėvėti baltą nuotakos rūbą, mat nei Kastyčiui, nei jo išrinktajai tai toli gražu jau ne pirmoji santuoka. Anot senjoro, balta spalva simbolizuoja  tyrumą, nekaltybę, kuo šiuo atveju, nepasižymi nei jo sūnus Kastytis, nei jo išrinktoji. „Gal nuotakai reikalinga Lietuvos pilietybė? Kodėl žmonės iš Vilniaus, Kauno savo šventę rengė Palangoje?..“, – apsvarstydamas priežastis, kodėl niekas nekvietė jaunojo tėčio, pasakojo palangiškis Justinas Masalskas. Senjoras pasakojo aiškiai prisimenąs, kaip jo sūnus dar visai neseniai draugavęs su rimta moterimi, lietuvaite, su ja buvo atvykęs ir iki tėvo namo. „Abu fotografavo mano namus, matyt, domėjosi, kokį palikimą, po tėvo mirties galėtų gauti. O naujoji draugė jau prisistatinėjo naująja šeimininke“, – atviravo Justinas. 

Jaunojo tėtis palangiškis Justinas Masalskas Jaunojo tėtis palangiškis Justinas Masalskas

Pensininkas tėvas išlaiko sūnų?

Tėvo ir sūnaus nesutarimai, kaip pasakojo palangiškis J. Masalskas, prasidėję gan seniai. Vos iškeliavus Anapilin Justino žmonai, jo sūnaus Kastyčio mamai. Pyktį tarp sūnaus ir tėčio įžiebė paveldėjimo reikalai, nerimą kelia tėvui ir sūnaus verslai, bei jų valdymo būdas. Senjoras norėjęs gyventi Palangoje, tad mainais už šią galimybę, jis savo sūnui atidavė visą savo nekilnojamą turtą Kaune, o sūnus turėjęs pasirašyti dovanojimo sutartį ir tėvui perleisti namą Palangoje. Deja, tyčia, ar netyčia, vietoj dovanojimo sutarties, Kastytis, tėčiui parengė pirkimo – pardavimo sutartį. Dabar senyvas ir pasiligojęs senjoras, Kauno verslininkui,  LR Seimo narės, darbietės Ievos Kačinskaitės patarėjui, bei kažkada politikoje aktyviai dalyvavusiam Darbo partijos nariui, kiekvieną mėnesį atiduoda ir dalį savo pensijos. Tėvas juokėsi, prabangioms vestuvėms lėšų tikrai yra – Kastytį  vis dar remia aštuoniasdešimtmetis senjoras, jo tėtis. „Moku suaugusiam savo sūnui  didžiąją dalį savo pensijos, išsipirkinėju iš jo savo paties namus“, –  pasakojo Justinas. Jis apgailestavo, kad sūnus geba tik pinigus pasiimti, o į vestuves pakviesti savo tėvo, net nepasistengė.  „Manau, kad ši santuoka greit grius, tai yra koks nors verslo sandoris, sudarytas, ar dėl pilietybės, ar dėl asmeninės naudos“, – samprotavo jaunojo tėtis, kuris savo sūnų Kastytį vadina  „apgaviku“.  Na, o pasiteiravus gražių svečių, kurie liudijo šią  brandžių, suaugusių žmonių ceremoniją Palangoje, ar, jų nuomone šios tuoktuvės iš meilės, ar santuoka galėtų būti fiktyvi, svečiai šypsojosi, – „na, iš bučinių sprendžiant, santuoka labai reali, o kiti svečiai samprotavo,  – nei meilės, nei laimės jaunavedžių akyse tikrai nematyti.

Sveikinome

Be abejo, redakcijos komanda iš Kurhauzo buvo išprašyta, tad jaunųjų įžadų vienas kitam neužfiksavome.  Jaunavedžius pasveikinti galėjome lauke, tuoj po santuokos įregistravimo. „Ačiū už sveikinimus. Mums tai buvo svarbi diena, bet kartu ir labai gaila, dėl to, kad yra žmonių, kurie nori ją sugadinti. Patikėkite, čia tikrai ne apie Jus, o apie tuos, kurie Jums patarė domėtis mūsų santuoka. Mes nesame naivūs ir suprantame, kad tas dėmesys nėra atsitiktinis. Ir labai puikiai nutuokiame, kas jį inicijavo. Labai gaila, kad žmonės, norėdami gauti daugiau naudos/turto, pasirenka neteisingus kelius, skleidžia visokius išsigalvojimus apie mus ir mūsų santuoką. Nuo vaikystės man Palanga yra miestas, kuriame aš leidau daug laiko ir visada čia mielai sugrįžtu. O dabar tą galėsiu daryti ir su mylimu žmogumi, su kuriuo norėjau ir susiejau savo gyvenimą. Aš nesu Darbo partijos narys. Aš labai tikiuosi, kad Jums užteks sveikos nuovokos įvertinti situaciją ir suprasti, kad čia vyksta elementarus žmogaus persekiojimas, kurį ateina laikas įvertinti ir teisinėmis priemonėmis. O kitų žmonių banalūs ir absurdiški mėginimai mums kenkti tik sustiprina mūsų ryšį. Todėl tikiuosi, kad teisingai įvertinsite situaciją ir suprasite, kodėl asmeninio pobūdžio klausimų nekomentuosiu“, – sakė vos įregistravęs savo santuoką su Rusijos piliete Kastytis Masalskas, ir pridūrė linkįs visoms, o ypač Palangoje besituokiančioms poroms, ilgų gyvenimo metų kartų ir daug džiaugsmingų akimirkų.  

Anna Miliauskiene ir Kastytis Masalskas
Anna Miliauskiene ir Kastytis Masalskas

Zenonas Rupkus

Anna Miliauskiene Kastytis Masalskas vestuvės Justinas Masalskas pakvietimas Darbo partija LR Seimo narė Ieva Kačinskaitė-Urbonienė patarėjas
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933