Autobuse Palangos oro uoste rastas miręs vyras – žinomas architektas A. Gumuliauskas

Autobuse Palangos oro uoste rastas miręs vyras – žinomas architektas A. Gumuliauskas

Sausio 6-ąją, Trijų karalių dieną, maršrutiniame autobuse Palangos oro uoste buvo rastas miręs vyras. Paaiškėjo, kad tai žinomas architektas Alfredas Gumuliauskas.

Alfredas Gumuliauskas, arba tiesiog Fredis... Trijų karalių dieną įsėdo Klaipėdoje į tarpmiestinį autobusą važiuoti į darbą Palangoje, bet taip iš jo ir nebeišlipo – išvažiavo į amžinybę. Alfredas visada buvo labai kūrybingas žmogus, net ir šiuo atveju...

A. Gumuliauskas gimė 1954 m. lapkričio 29 d. Vilniuje.

1979 m. baigė tuomečio Vilniaus inžinerinio statybos instituto architektūros specialybę. Nuo 1980 m. savo kūrybinį architekto gyvenimą didžiąja dalimi susiejo su Palanga – dirbo Komunalinio ūkio projektavimo instituto Palangos skyriuje – darbą pradėjo eiliniu architektu, o su laiku tapo vadinamojo „Komprojekto“ Palangoje vadovu. Šios įmonės pagrindu vėliau buvo įkurta bendrovė „Palangos projektas“, A.Gumuliauskas buvo jos vadovas ir projektų vyriausiasis architektas. Ilgametis Lietuvos architektų sąjungos narys.

Palangą ir visą pajūrį puošia ne vienas A. Gumuliausko suprojektuotas pastatas.

Pagal jo projektus Palangoje pastatytas dabar vienu iš geriausių Lietuvoje pripažintas viešbutis „Pušų paunksnėje“ (1999 m.), Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (buvusio Kauno medicinos universiteto) Neuromokslų instituto Palangos klinika (2001 m.), poilsio statinių kompleksas Šventosios jūrų uoste, gyvenamųjų ir poilsio apartamentų pastatai Vanagupėje, gyvenamasis kvartalas Ošupio take (visi 2002 – 2008 m.) ir nemažai kitų kurorto pastatų.

Kartu su kitais architektais jis parengė itin didelio profesionalumo reikalaujančius Šventosios (2000 m.), Klaipėdos jūrų uosto, Juodkrantės dalies (abu 2001 m.) detaliuosius planus.

Suprojektavo dešimtis, o gal ir šimtus pajūrio daugiabučių ir individualių namų bei kvartalų – kas dabar besuskaičiuos...

Nuoširdi užuojauta šeimai, artimiesiems, visai architektų gildijai. Alfredas visada buvo draugiškas, kūrybingas ir savo energija labai jaunatviškas žmogus su savo žmogiškomis silpnybėmis, tik jo įsimintina ševeliūra ir prabangūs ūsai kaskart vis baldavo... Išskirtinė šio žmogaus vertybė – iš savo 68 – erių gyvenimo metų Palangai, kurioje nuoširdžiai dirbo ir kurią labai mylėjo, jis atidavė 44 – erius. Pastatai, kuriuos jis sukūrė, dar ilgai stovės mūsų kurorto žemėje, puoš istorinę Palangos dalį ar naujai vystomas kurorto teritorijas, o jų autoriaus, deja, nebėra... Apmaudu ir nuoširdžiai gaila...

Atsisveikinti su Alfredu Gumuliausku galima Palangos laidojimo namuose nuo trečiadienio, sausio 11 d., 14 val. Šv. Mišios bus aukojamos Palangos Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje ketvirtadienį, sausio 12 d., 8 val. Urna išnešama ketvirtadienį 12 val.

Alfredas Gumuliauskas architektas
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936