#InMemoriam. Taurūnas Areškevičius, žvejys, neabejingas mokslui ir aplinkosaugai

Nuotraukoje Taurūnas stovintis savo valtelės gale.
Nuotraukoje Taurūnas stovintis savo valtelės gale.

Praėjusią savaitę Karklė staiga neteko paskutinio sename žvejų kaime gyvenusio žvejo Taurūno Areškevičiaus. 

Tai ne tik nuostolis tokiam paskutiniam pajūrio kaimui, kur dar išlikęs senasis gintaro gaudymas graibštais, bet ir vietos bendruomenei, jūros bioįvarovės apsaugos problemas tiriančiai mokslininkų, gamtininkų bendruomenei. 

Taurūnas buvo vienas iš tų žvejų, kuris ne tik savo paprastumu buvo mielas visų bičiulis, draugas, bet ir aktyviai dalyvavo mokslinių tyrimų programose, atvirai teikdavo sugavimų duomenis ir padėjo kurti priemones darančias verslinę žvejybą mažiau žalingą aplinkai. Jis prisidėjo prie ruonių bei paukščių atbaidymo priemonių išbandymo ir naudojo jas praktikoje. Taurūno ir kitų jo kolegų, gamtą mylinčių žvejų verslininkų dėka, labai priartėta prie ekologiškesnių žvejybos būdų mažinant atsitiktinį paukščių žuvimą tinkluose. Taurūnas pats aktyviai naudojo aplinkai mažiau kenksmingas gaudykles iš kurių įmanoma paleisti mažesnes žuvis gyvas ir nesužalotas ir visada pats stengdavosi paleisti neverslinio dydžio žuvis gyvas. Todėl tokio smalsaus, žingeidaus ir aplinkosaugai neabejingo žvejo praradimas yra labai skausmingas visiems sergantiems už darnaus ir tausojančio smulkiosios žvejybos verslo, vienintelio šviežios žuvies tiekėjo, išlikimą priekrantėje.

Taurūno šiltumas, draugiškumas, atvirumas naujienoms, neabejingumas gamtai liks visų jį pažinojusių širdyse. Nuotraukoje Taurūnas stovintis savo valtelės gale. Tebūna jam lengva kelionė į amžinosios žvejybos plotus.

Pajūrio regioninio parko inf.
Karklė tradicijos žvejyba žvejas Taurūnas Areškevičius
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936