Palangos miesto savivaldybės savanoriai pasirengę – kreipkitės pagalbos

Palangos miesto savivaldybės savanoriai pasirengę – kreipkitės pagalbos

Palangos miesto savivaldybė yra suformavusi aktyvių savanorių komandą, pasiryžusią šiuo nelengvu karantino laikotarpiu ištiesti pagalbos ranką Palangos miesto gyventojams. Ypač raginami į savanorius kreiptis vyresnio amžiaus, rizikos grupei priklausantys miestiečiai, kuriems labai pavojinga eiti į viešąsias vietas. Dėl pagalbos galima kreiptis tel. 8 658 23040 arba el. paštu [email protected].

Savanoriai gali padėti įvairiose kasdienėse situacijose – parnešti vaistų, maisto, siuntinį iš pašto ar paštomato, arba tiesiog pavedžioti augintinį. Senjorams, turintiems minimalių kompiuterinio raštingumo įgūdžių, jie padeda internetu užsisakyti apsauginių priemonių, kitų sanitarinių prekių, atlikti būtiniausius mokėjimus.

Kadangi ne kiekvienas išdrįsta kreiptis dėl pagalbos (net jei ji ir būtina), miestiečiai raginami atkreipti dėmesį į tuos žmones (giminaičius, kaimynus ar pažįstamus), kuriems savanorių pagalba būtų labai svarbi, ir informuoti apie tai Savivaldybės suburtų savanorių veiklą koordinuojančius asmenis (tel. 8 658 23040 arba el. paštu [email protected].)

Savivaldybė taip pat laukia ir norinčiųjų tapti savanoriais – jie kviečiami užpildyti Palangos miesto savivaldybės interneto svetainėje esančią savanorystės anketą . Anketoje reikia nurodyti savo vardą, pavardę, kontaktinius duomenis bei parašyti, kokią funkciją savanoris norėtų ir galėtų atlikti.

Atkreiptinas dėmesys, kad savanoriais gali tapti tik pilnamečiai asmenys iki 60 metų, neturintys sveikatos sutrikimų ir nekontaktavę su sergančiais koronaviruso (COVID-19) liga.

Palanga karantinas Palangos savanoriai
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933