Karantino režimas šalyje pratęstas iki balandžio 27 d. imtinai

Mariaus Morkevičiaus nuotr.
Mariaus Morkevičiaus nuotr.

Karantino režimas šalyje pratęstas iki balandžio 27 d. 24 val. – taip trečiadienį, balandžio 8 d., apsisprendė Vyriausybė. Nuo balandžio 10 d. 20 val. iki balandžio 13 d. 20 val. šalyje ribojamas ir asmenų judėjimas tarp miestų bei miestelių.

Karantino laikotarpiu, net ir atšilus orams turime būti supratingi, be būtinos priežasties neiti iš namų, saugoti save ir aplinkinius. Atkreiptinas dėmesys, kad nuo balandžio 10 d. lankantis viešose vietose, dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones (veido kaukes, respiratorius ar kt.,) yra privalu (iki šiol buvo rekomenduojama).

Karantino metu draudžiama viešose vietose lankytis ir būti ne didesnėmis nei 2 asmenų grupėmis, išskyrus tos pačios šeimos narius, plaukioti mažaisiais, asmeniniais, pramoginiais, sportiniais, tradiciniais laivais leidžiama tik ne didesnėms nei 2 žmonių grupėms, išskyrus artimiausius šeimos narius.

Taip pat būtina laikytis saugaus kontakto (didesnis nei 2 metrų atstumas ir trumpesnis nei 15 minučių kontaktas), vengti tiesioginio fizinio kontakto, laikytis asmens higienos reikalavimų.

Prekybos ir paslaugų vietose, kuriose veikla nedraudžiama, gali lankytis tik po vieną šeimos narį.

Ekipažų ir įgulų nariai, vykdantys tarptautinius komercinius vežimus visų rūšių transporto priemonėmis, per Lietuvos teritoriją vyks be būtinojo sustojimo. Transporto priemonių vairuotojai, jei jiems pasienio patikros punktuose nustatomas karščiavimas ar kiti koronaviruso simptomai, į šalį bus neįleidžiami.

Siekiant išvengti karantino režimo pažeidimų, užtikrinti kuo mažesnį judėjimą bei susibūrimus švenčių metu, apsispręsta nuo balandžio 10 d. 20 val. iki balandžio 13 d. 20 val. šalyje riboti asmenų judėjimą – atvykimą į ne savo gyvenamosios vietos savivaldybės miestus ar miestelius. Išimtys taikomos, kai vykstama dėl artimų giminaičių mirties, sunkios ligos ar nelaimės, darbo atlikimo, kai darbo vieta yra kitoje savivaldybėje, ar dėl būtinosios medicinos pagalbos suteikimo. Šis ribojimas taip pat netaikomas asmenims, kurie vyksta į kitą nei savo gyvenamosios vietos savivaldybę, kurioje turi nekilnojamojo turto, priklausančio jiems nuosavybės teise.

Karantino režimas karantinas Palangoje karantinas Lietuvoje pratęsimas balandžio 27
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,929