Paplūdimio aprangos tendencijos pagal Agnę Šukytę

Vilniuje.info fotomontažas
Vilniuje.info fotomontažas

Atėjus šiltajam sezonui – merginos, moterys ieško ne tik naujų suknelių ir skuba keisti plaukų spalvą. Jos taip pat nori atrasti savo figūrai geriausia tinkantį maudymosi kostiumėlį. Tačiau atrasti ne tik stilingą, bet ir geriausias kūno vietas išryškinantį kostiumėlį – tikrai nėra paprasta. Todėl siūlome paskaityti, kokius patarimus rekomenduoja maudymosi aprangos ir lietuviško prekės ženklo „Ms.Mermaid“ įkūrėja Agnė Šukytė.

-Esate maudymosi kostiumėlių dizainerė. Kaip susidomėjote tokia veikla?

-Visada buvau arti kūrybos, baigiau Vilniaus dailės akademiją, todėl turiu stiprų ryšį su dizainu, kaip žinia, tai taikomojo meno sritis, kuri jungia kūrybą su funkcionalumu. Paplūdimio mada man pasirodė funkcionali ir estetiška, todėl knietėjo sujungti tai ir stebėti, koks bus rezultatas.

-Ko būtina nepamiršti ieškant paplūdimio aprangos?

-Šloviname eleganciją, siluetus, spalvas, bet nepamirštame svarbiausių sudedamųjų dalių: kokybės, funkcionalumo ir patogumo. Kodėl kilo mintis kurti būtent maudymosi aprangą? Turiu stiprų troškimą sukurti šiek tiek daugiau nei paplūdimio rūbų prekinį ženklą. Norisi per estetiką ir idėjas suvienyti tikrą undinių klubą, kuris dalintųsi aistromis kelionėms, elegancijai ir grožiui.

-Kur ieškote idėjų naujiems darbams?

-Kelionės, paplūdimiai, vandenynai, nenumaldomas noras pažinti. Dar kurį laiką prieš pasinerdama į kūrybinius procesus pastebėjau, kaip įkvepia atrasti žmonėse stipriąsias savybes ir jas paversti dominuojančiomis. Paradoksalu, kad būtent taip išėjo ir su paplūdimio mada. Kadangi siekiame paryškinti pačius geriausius modernių sirenų bruožus, rezultatai – inspiruoja nesustoti.

-Kas sudėtingiausia kuriant tokį drabužį?

-Ėmiausi šio darbo su didele aistra ir užsidegimu, nemačiau kas sudėtinga, visi procesai atrodo įdomūs ir kūrybiški. Daugiausia pastangų, visgi, kainuoja su technologais sukurti konstrukcijas, kurios puoštų ne tik tobulo kūno savininkes. Tai niekada nesibaigiantis darbas, nes kasdien tobuliname kostiumėlių standartą.

-Kokių figūros tipų moterys gali dėvėti Jūsų kuriamus kostiumėliai?

-Pagal figūros tipą savo klientes skirstome tik ankstyvoje stadijoje, kai konstruojame maudymosi kostiumėlių sandarą, kai reikia sukurti tobulai tinkančią paplūdimio uniformą. Tačiau „Ms.Mermaid“ prekinis ženklas - skirtas stiprią vidinę eleganciją turinčiai undinei, kurios ramybė darniai kontrastuoja su laukiniu troškimu keliauti ir patirti. Charizmatiškai moteriai, turinčiai ne vieną amplua, nuo raudono kilimo vertos sirenos iki bohemiškos banglentininkės. Tai juk daugiau nei kūno tipas, tiesa?

-Kiek laiko užtrunka sukurti vieną kostiumėlį?

-Kūrybine prasme viskas gimsta gana gretai, visada turiu naujų idėjų, tačiau iki tobulos konstrukcijos visuomet seka ilgas kelias.

-Ar paplūdimyje moterims ir merginoms irgi reikėtų atrodyti stilingai? Kodėl?

-Manau, rūpintis savo išvaizda reikėtų visur. Kokybiški ir elegantiški daiktai mus tikrai turėtų lydėti paplūdimiuose ir atostogose, nes tai dar vienas iš daugelio moters amplua, kurio negalima ignoruoti.

-Ką svarbu žinoti, norint jaustis komfortiškai, dėvint maudymosi kostiumėlį?

-Tenka kliautis intuicija, bet idealiai tinkantis siluetas nuo pirmo pasimatavimo nekelia abejonių: jaučiatės laisvesnė, grakštesnė. Sena gera taisyklė, kuria vadovaujamės kurdami siluetus: pabrėžti privalumus ir šiek tiek paslėpti tai, kas mažiausiai patinka.

-Kokios mados ir tendencijos vyrauja šių metų maudymosi aprangoje?

-Visur karaliauja siuvinėjimai, ryškios spalvos bei eklektiški spalvų deriniai. Taip pat savo pozicijų nepraranda ir subtilūs prislopinti tonai. Toms, kurios nori atrodyti nuosaikiau: kaštoninė, granito pilka, pieno baltumo, tamsi smaragdinė. Siluetuose tendencijų stebėti nereikėtų, nes pastarąjį verčiau rinktis pagal savo kūno tipą ir atostogų pomėgius bei interesus.

-Kiek reiktų skirti pinigų kokybiškam maudymosi kostiumėliui įsigyti?

-Ilgaamžiški klasikiniai daiktai, kurie tarnaus ne vieną sezoną, įprastai kainuoja brangiau. Mūsų kostiumėliai tik švelniai pataikauja tendencijomis, linkstame į klasikinius dizaino sprendimus, o apie kokybę jau sklinda legendos: viskas siūta iš itin patvarios itališkos medžiagos, todėl tai ilgalaikė investicija į atostogų garderobą.

interviu maudymosikostiumai „Ms.Mermaid“ paplūdimioapranga stilistė AgnėŠukytė
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933