Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės proga, ???????̌?? ?? ?. ?? ???. Palangos viešoji biblioteka savo lankytojus kviečia į ??????????̨ ?? buvusiu sporto žurnalistu, krepšinio komentatoriumi, intelektualių žaidimų organizatoriumi, o dabar - TV laidos „Knygų žiurkės“ vedėju, rašytoju ir istoriku - ??????? ?????????.
Ketveri metai istorijos studijų Klaipėdos universitete su XX a. specializacija ir dešimties metų domėjimasis II pasaulinio karo istorija virto knygomis: „Trečiojo Reicho triumfas“ (2010), „Lemtingi sprendimai“ (2013) ir „Barbarosa“ (2019). 2022 m. pasirodė istorinė knyga „Poltava“, kuri apima pirmąją Didžiojo Šiaurės karo (1700–1721) pusę ir supažindina su Europa XVIII a. išvakarėse.
Kaip teigia pats R. Petrauskas: „Mano tikslas yra sukurti istorinį serialą. Kiekviena knyga baigiasi pačioje įdomiausioje vietoje, todėl kita jos dalis prasideda toje pačioje vietoje ir tęsia istoriją toliau“. Autoriaus nuomone, kiekvieno rašytojo svarbiausia misija yra parašyti knygą, kurią būtų įdomu skaityti. R. Petrausko knygos teigiamai įvertintos ne tik skaitytojų, bet ir profesorių, redaktorių, publicistų gretose.