Prestižinio Opus Klassik apdovanojimo nominantė
IEVA DŪDAITĖ (fortepijonas, vokalas)
MARIE - pirmasis Ievos Dūdaitės autorinis albumas. Po 27 metų atlikėjos patirties scenoje ši išskirtinio talento pianistė tampa kompozitore. Link šio, atlikėjos karjerai labai svarbaus, įvykio buvo einama ilgai, apgalvotai, jautriai. Didžiulė tarptautinė patirtis koncertuojant prestižinėse salėse, pasirodymai valstybių vadovams, sutikti žymiausi kompozitoriai, nesuskaičiuojamas kiekis valandų grojimo - albumo kūriniai pasakoja pianistės tiek asmeninio, tiek muzikinio gyvenimo istoriją. Čia suskamba ir jos nepaprastai gražus, švelnus ir užburiantis vokalas.
Apie atlikėją:
Ieva Dūdaitė, viena iš perspektyviausių savo kartos lietuvių pianisčių yra koncertavusi visame pasaulyje. Solistė rečitaliais džiugino Lietuvoje, Nyderlanduose, Belgijoje, Jungtinėje Karalystėje, JAV, Prancūzijoje, Italijoje, Vokietijoje, Meksikoje, Rumunijoje, Albanijoje, Ispanijoje ir Čekijoje, įskaitant prestižines koncertų sales, tarp kurių Concertgebouw Amsterdam, Muziekgebouw Eindhoven, Utrechto TivoliVredenburg, Antverpeno DeSingel, ar Prahos Filharmonija.
Jos talentai skleidėsi įvairiuose muzikos festivaliuose: Grenoble Music Festival 2008 Prancūzijoje, Aurora Music Festival 2014 Švedijoje, Oxford Piano Festival 2015 Jungtinėje Karalystėje, Italian Brass Week 2017 Italijoje, Festspiele Mecklenburg-Vorpommern 2018 Vokietijoje, Kristupo festivalyje 2017-2023. Keletas Dūdaitės koncertų buvo įrašyti ir transliuoti Lietuvos, Rusijos, Vokietijos ir Olandijos radijuje ir televizijoje.
Ieva yra akomponavusi tokiems pasaulinio lygio trimitininkams kaip Deutsche Grammophone artistui Pacho Flores ir virtuozui Sergejui Nakariakovui. Dirbusi su garsiais dirigentais, įskaitant Hobart Earle (Odesos filharmoninis orkestras), Arjan Tien (Mastrichto simfoninis orkestras) ir Alexandros Kavvadas (Mastrichto kamerinis orkestras), Theo Wolters (Rumunijos Pitesti simfoninis orkestras).
Už pirmus du savo albumus buvo nominuota prestižiniams OPUS KLASSIK 2020 ir OPUS KLASSIK 2022 apdovanojimams.
Kovo 7d Šv. Kotrynos bažnyčia, Vilnius
Kovo 16d Kauno kultūros centras, Kaunas
Kovo 31d Vandenis, Palanga (klausimai, norint sėdėti kitaip, nei plane ir pan - informacija numeriu +37062033998)
Balandžio 25d Jonavos kultūros centras, Jonava
Rugpjūčio 17d Nidos prieplauka, Nida