Kaip privatus detektyvas gali padėti surinkti įrodymus teisme?

Kaip privatus detektyvas gali padėti surinkti įrodymus teisme?

Privačių detektyvų pagalba svarbioje byloje gali būti naudinga. Tokio specialisto išvados gali būti panaudotos, pavyzdžiui, skyrybų byloje siekiant įrodyti, kad vienas iš partnerių yra kaltas dėl santuokos iširimo. Tačiau ar detektyvas taip pat gali būti liudytojas teismo proceso metu? Ar teismas atsižvelgs į jo parodymus ir įrodymus?

Kokia yra pagrindinė detektyvo veikla?

Privatus detektyvas turi teisę rinkti įrodymus taip, kad nepažeistų laisvės ir žmogaus bei pilietinių teisių. Detektyvo veikla daugiausia apsiriboja stebėjimu ir vėlesne šių stebėjimų analize, ypač renkant įrodymus skyrybų byloms. Tokie stebėjimai apima judėjimą mieste ir informacijos apie konkretaus asmens buvimo vietą arba jo keliavimo būdą rinkimą, taip pat informacijos paiešką internete, pavyzdžiui, analizuojant socialinių tinklų paskyrų duomenis. Toks stebėjimas leidžia daryti išvadas, kurios vėliau gali būti naudingos teismo proceso metu. Privatus seklys – kainos priklauso nuo kokias veiklas turi atlikti detektyvas ir kiek laiko trunka tyrimas. Jeigu norite konkrečiai žinoti kiek galėtų kainuoti tokios detektyvo paslaugos, tuomet susisiekite tiesiogiai su juo, papasakokite savo situaciją ir detektyvas jums pateiks preliminarią kainą savo teikiamų paslaugų. 

Kada teismai detektyvų išvadas pripažįsta įrodymais?

Detektyvo profesija yra reglamentuojama, o tai reiškia, kad ją vykdantis asmuo turi turėti specialią licenciją ir privalo laikytis etikos kodekso, taip pat kruopštumo ir lojalumo paslaugas užsakiusiam asmeniui. Dėl šių priežasčių teismai paprastai leidžia naudoti detektyvų išvadas kaip įrodymus bylose. Taigi gera praktika yra prašyti privataus detektyvo pateikti įrodymus. Teismas priims tokius įrodymus, jei nebus prieštaravimų, kad jie gauti nepažeidžiant taikytinos teisės. Detektyvo paslaugos, be kita ko, apima nuotraukų ir video medžiagos rinkimą ir ataskaitų, kurios nepažeidžia tam tikrų detektyvo profesijai priimtinų rėmų ir kurios gali būti naudojamos byloje kaip įrodymai, pagrindžiantys ginčo šalies iškeltą tezę, parengimą. Šioje ataskaitoje detektyvas pateikia savo ištirtų faktų santrauką.

Ar teismas gali kviesti privatų detektyvą kaip liudytoją?

Teismas gali, papildydamas įrodymus, pakviesti privatų detektyvą liudyti vykstančiame teismo procese kaip liudytoją. Detektyvo, teikiančio savo paslaugas konkrečioje byloje, parodymų ir galutinės atliktų veiksmų ataskaitos dėka teismas turi galimybę nustatyti, kokie konkretūs veiksmai įėjo į teikiamų paslaugų apimtį, ir įvertinti jo atlikto byloje pateiktos informacijos gavimo teisėtumą.

privatus seklys kainos privatus seklys kainos
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933