Darbėnuose pagerbti partizanai

Darbėnuose pagerbti partizanai

Trečiadienį Darbėnuose vyko renginys, skirtas Partizanų pagerbimo, kariuomenės ir visuomenės vienybės dienai paminėti. Iš pradžių moksleiviai, iškilmingai nešdami išskleistą didžiulę Lietuvos trispalvę, patraukė į miestelio bažnyčią, kur buvo aukojamos šv. Mišios. Vėliau prie paminklo Žemaičių apygardos Kardo rinktinei atminti padėtos gėlės, pagerbti gynusieji Lietuvos laisvę. Renginys užbaigtas prasmingu žygiu pėsčiomis iki Žibininkų kaime esančio partizanų bunkerio.

„Šiandien jūs, kaip kažkada partizanai, kaip tie, kurie buvo tremiami iš mūsų krašto, dedate mūsų šalies, Darbėnų gimnazijos, visos tautos pamatus. Atrodytų, tas jūsų žygis paprastas, pamokų metu, bet jo labai gili prasmė – neužmiršti, suprasti, jog laisvas žmogus yra vertybė, kuri nėra duodama. Už ją yra kovojama. Ir kiekvienas žmogus savyje turi turėti noro būti laisvu. Tik tada Lietuva, tauta, kalba ir tikėjimas bus mūsų visų širdyse“,  –  į renginio dalyvius kreipėsi Kretingos rajono meras Antanas Kalnius.

Kretingos rajono administracijos direktorė Vilma Preibienė pasidžiaugė, kad šis renginys Darbėnuose organizuojamas jau aštuntus metus iš eilės.

„Kaimynuose vyksta įvairūs įvykiai ir mes turim būti pasiruošę. Tikiu, kad jūs, gimnazistai, kurie einate tuos žygius, ir būsite pasiruošę ginti Lietuvą, savo kraštą, savo tėvynę“, – kalbėjo direktorė.

Į aštuonių kilometrų žygį „Kardo rinktinės partizanų takais 2024“ nuo Eršketyno iki Žibininkų kaime, Vilimo kalvelėje, esančio partizanų bunkerio Kretingos J. Pabrėžos universitetinės gimnazijos, Kretingos rajono Darbėnų, Salantų, Vydmantų gimnazijų vyresniųjų klasių moksleiviai išlydėti Darbėnų seniūno Alvydo Poškio paraginimu, einant per miškus, brendant per purvynus, padėti vieni kitiems, būti vieni kitiems pagalba ir užnugariu, kokie vienas kitam buvo ir partizanai.

Renginį Partizanų pagerbimo, kariuomenės ir visuomenės vienybės dienai paminėti organizavo Darbėnų gimnazija, Darbėnų seniūnija, Kretingos rajono kultūros centro Darbėnų skyrius.

Darbėnuose pagerbti partizanai, nuotrauka-1 Darbėnuose pagerbti partizanai, nuotrauka-2 Darbėnuose pagerbti partizanai, nuotrauka-3 Darbėnuose pagerbti partizanai, nuotrauka-4 Darbėnuose pagerbti partizanai, nuotrauka-5 Darbėnuose pagerbti partizanai, nuotrauka-6
Darbėnai renginys Partizanų pagerbimas kariuomenės ir visuomenės vienybės diena šv. Mišios
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,932