Palangos bibliotekoje literatė Anelė Emilija Mažeivaitė pristatė savo antrąją poezijos knygą

Palangos bibliotekoje literatė Anelė Emilija Mažeivaitė pristatė savo antrąją poezijos knygą

Gegužės 15 dieną Palangos bibliotekoje įvyko literatės Anelės Emilijos Mažeivaitės antrosios poezijos knygos „Pelėdos veidas“ sutiktuvės. Tai – lyg pavyzdinė šventė, organizuota pačių pajūrio literatų. 

Renginyje dalyvavo Anelei mielas moterų ansamblis „Eldija“ iš Šventosios. Jos vadovė Jūratė Baršauskienė  išmokė jo nares išdainuoti poeziją bei švelnų jausmą, o ne žodžių šauksmą. Visus palietė jautriai, švelniai, darniai sudainuota daina „Meilės gatvelėj“. Čia pat matėme ir jos autorius, Vytautą Lukšą ir A. E. Mažeivaitę. O muzika – taip pat Anelės.

Palangos bibliotekoje literatė Anelė Emilija Mažeivaitė pristatė savo antrąją poezijos knygą, nuotrauka-1

Šventėje skambėjo ir kanklės, ir gitara, bet daugiausia skambėjo poezijos posmų. Renginį vedė širdingoji ir vien meile aplinkai švytinčioji Adelė Daukantaitė, Anelės bičiulė,  literatė, kuri perskaitė daug poetės, savo bičiulės, eilėraščių, juos komentavo, analizavo, kalbino pačią autorę. Pasisakė, kūrybą skaitė ir kiti pajūrio literatai. Renginys buvo gyvas, ritmingas, malonus. Taip vykusiai surengti šventę reikia turėti ir išmanymo, ir patirties. O jam Palangos miesto viešoji biblioteka – puiki vieta.

Janina Zvonkuvienė

Palangos miesto viešoji biblioteka literatė Anelė Emilija Mažeivaitė poezijos knyga „Pelėdos veidas“
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,932