Palanga siūlo vasarą pradėti įspūdingai – kviečia Kurorto festivalis

Palanga siūlo vasarą pradėti įspūdingai – kviečia Kurorto festivalis

Palanga kviečia švęsti – jau kitą savaitgalį, gegužės 31 – birželio 2 dienomis, į linksmybes pasinerti vilios Kurorto festivalis. Šiais metais jis ypatingas, pulsuojantis grafų Tiškevičių laikmečio dvasia, kadangi miestas mini 200 metų sukaktį nuo dienos, kada Palangos valdą įsigijo ir čia kurortą kurti pradėjo minėta didikų giminė. Festivalio programa.

Veiklų įvairovė

Visą savaitgalį šventinė nuotaika sklis įvairiose kurorto viešosiose erdvėse: Jūratės ir Kastyčio skvere, Birutės parke, J. Basanavičiaus ir Vytauto gatvėse, Kurorto muziejaus prieigose ir kitur. Kurorto šventės organizatoriai žada, jog smagių ir įvairaus amžiaus bei pomėgių pramogautojams įdomių veiklų Palangoje festivalio metu nestigs. Be grafams Tiškevičiams paminėti skirtų renginių, vyks įvairaus amžiaus klausytojams skirti koncertai, sportinės atrakcijos, šeimoms skirtos pramogos.

Kaip ir kasmet, pirmasis apie beprasidedantį festivalį paskelbs kermošius – jis jau nuo penktadienio, gegužės 31 d., vidurdienio šurmuliuos Vytauto gatvėje. Tautodailininkai ir amatininkai, liaudies meistrai, kulinarinio paveldo puoselėtojai, meno dirbinių kūrėjai, dizaineriai, liaudies medicinos atstovai, žolininkai, ir kiti išskirtinių, unikalių produktų bei paslaugų teikėjai čia apsilankiusiesiems  sukurs tikrą šventę – žadama tokia įvairi pasiūla, kad tikėtina, jog tuščiomis rankomis iš kermošiaus neišeis nė vienas.

Pirmąją Kurorto festivalio dieną nestigs ir kitokių veiklų – bus galima pasigėrėti linijinių šokių pasirodymais, apsilankyti meno parodose, prie Kurhauzo įsikurs gerą nuotaiką spinduliuosiantis Džiaugsmo kiemas.

Vakare, 20.40 val., Jūratės ir Kastyčio skvere bus oficialiai paskelbta Kurorto festivalio pradžia bei Palangą užlies muzikos garsai – koncertuos Lukas Pilkauskas, Rūta Mur, bus galima pasimėgauti profesionalios šiuolaikinio šokio trupės „Ulna“ pasirodymu ar pasinerti į „Zumba Night Party“ linksmybes.

Didžiausios linksmybės - šeštadienį

Didžiausios linksmybės neabejotinai užvirs šeštadienį, birželio 1 d. Jau nuo ankstyvo ryto miestą tradiciškai pažadins Palangos orkestras ir pakvies mėgautis vasaros pradžia. Be jau minėtų veiklų, bus siūloma ir daugiau pramogų, skirtų įvairaus amžiaus Kurorto šventės svečiams, o ir atrakcijų įvairovė bus išties plati.

Šeimų slėnyje, įsikūrusiame šalia Jūratės ir Kastyčio skvero, mažuosius kvies aktyvios pramogos, be to, čia vyks ir įvairūs edukaciniai užsiėmimai, pantomimos teatro „A“ pasirodymai. Tiesiai iš Anglijos, šie unikalūs, įkvėpti kolibrių paukščių personažai atvyksta į festivalį, tai bus įspūdingas įvykis, kuris festivalio svečius leis patirti džiunglių grožį ir įsitraukti į gatvės artistų pasaulį.

Popietę J. Basanavičiaus gatvę papuoš ypatingi automobiliai – juos smalsuoliams pristatys Palangoje finišavusios Tarptautinio Press ralio finišas Žurnalistikos ir lenktynių žvaigždės.

Jūratės ir Kastyčio skveras bus kaip niekad atraktyvus – čia skambės muzika, nuo 16 val. vyks artistų „Scarlett Entertainment“ (Anglija) pasirodymai. Išties įspūdingą koncertinę programą žada Jūratės ir Kastyčio scenoje koncertuosianti „Eurovizijos" dalyvė, M.A.M.A. apdovanojimų nominantė, viena iš žymiausių Lietuvos muzikos atlikėjų Monika Linkytė su grupe bei Palangos orkestru.

Grafų Tiškevičių dvasia

Palanga mini išskirtinius metus – sukanka 200 metų, kai Palangos valdą įsigijo ir čia kurortą kurti pradėjo grafai Tiškevičiai, todėl būtent šiai garbingai giminei, kurorto įkūrėjams, šiųmetėje šventėje bus skiriamas ypatingas dėmesys.

Birutės parke, ties  grafų Tiškevičių rūmais, kur įsikūręs Gintaro muziejus, Kurorto festivalio svečiai galės pasijusti lyg 19-ojo amžiaus dvare. Čia skambės dvaro muzika, vyks edukacijos apie dvaro pramogas ir šokius, o popietę, 14 val., pakvies Istorinis piknikas pas grafus Tiškevičius. Čia apsilankiusieji sužinos, kaip laisvalaikį leido 19 amžiaus pradžios dvariškiai – arbatos gėrimas, žaidimai, šokiai, poezijos skaitymas ir unikalūs kostiumai nukels juos į kerinčią senovę.

Šias pramogas vainikuos 17 val. pievoje prie rožyno vyksiantis koncertas „Romanas su kontrabosu“. Publikos dėmesio lauks mecosopranas Ievos Prudnikovaitė ir kontrabosų orkestras.

Palanga siūlo vasarą pradėti įspūdingai – kviečia Kurorto festivalis, nuotrauka-1

Koncerto su kontrabosais programa sumanyta kaip paslaptingas ir nenuspėjamas „romanas", kuriame pinsis iš įvairių epochų ataidintys muzikiniai dialogai, bus atskleidžiamos kontraboso galimybės ir balso magija.

Garsiosios ANBO pasirodymas

Vakare, 22.30 val., paplūdimyje prie tilto smalsuolius suburs ir savo ypatingu pasirodymu nustebins garsioji Lietuvos akrobatinių skrydžių grupė „ANBO“. Šis pasirodymas yra INIKTI ir ANBO dovana miestui ir jo svečiams.

Palanga siūlo vasarą pradėti įspūdingai – kviečia Kurorto festivalis, nuotrauka-2

Visiems žinoma, jog grupinis pilotažas yra ypatinga – viena iš sudėtingiausių, daugiausiai meistriškumo reikalaujančių aviacijos šakų. Grupės ANBO parengtas aviacinis pasirodymas „Palangos dangaus rapsodija“ yra ypatingas ne tik lėktuvų aerodinaminių savybių, maksimalaus pilotų susiklausymo ir sinchroniškų veiksmų demonstravimu, bet unikalus savo vizualine bei muzikine derme. Tad renginio metu žiūrovų laukia didžiulis teigiamų emocijų užtaisas.

Gera nuotaika – garantuota

Sekmadienį, birželio 2 d., pramogų taip pat nestigs – vyks įvairios sporto varžybos bei sportiniai užsiėmimai, bus organizuojamos pramogos šeimoms, edukacijos, smalsuolių dėmesio neabejotinai sulauks pantomimos Teatro “A”, artistų „Scarlett Entertainment“ (Anglija), taip pat – specialiųjų tarnybų pasirodymai.

Palanga siūlo vasarą pradėti įspūdingai – kviečia Kurorto festivalis, nuotrauka-3

Tad Kurorto festivalio organizatoriai kviečia nepraleisti progos apsilankyti Palangoje vyksiančioje Kurorto festivalyje – gera nuotaika, nepamirštamos pramogos ir malonių netikėtumų kupinas savaitgalis – garantuotas.

Palanga kurorto festivalis festivalio programa
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,932