Palangos burmistro Jono Šliūpo muziejuje – knygos „Prelato Kazimiero Stepono Šaulio dokumentai“ sutiktuvės

Palangos burmistro Jono Šliūpo muziejuje – knygos „Prelato Kazimiero Stepono Šaulio dokumentai“ sutiktuvės

Gegužės 16 d., ketvirtadienį, 17.30 val. Palangos burmistro Jono Šliūpo muziejuje vyks knygos „Prelato Kazimiero Stepono Šaulio dokumentai“ sutiktuvės. Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataras, parlamentaras, pedagogas, Kauno arkivyskupijos generalvikaras prelatas Kazimieras Steponas Šaulys (1872–1964) išėjo į sielovados kelią pro Palangos progimnazijos duris. Iš Stemplių kaimo (dab. Šilutės r.) kilęs kunigas daugybę metų pragyveno Kaune. Vis dėlto Palanga liko jo prisiminimuose, o tarpukario metais tapo ir atgaivos, poilsio vieta. Svarbų gyvenimo lūžį K. S. Šaulys patyrė 1944-ųjų vasarą, antrąkart artinantis sovietų okupacijai nusprendęs trauktis į Vakarus. Po ilgų ir nelengvų klajonių jis pasiekė Lugano miestą Šveicarijoje, kur įsikūręs sulaukė garbaus 92 metų amžiaus. 

Prelato pamokslai ir laiškai kartu su įtemptųjų 1944–1945 metų, išbandymų laiko, dienoraščiais, saugomais Lietuvos nacionaliniame muziejuje, sugulė į bendrą knygą. Dokumentus spaudai parengė ir informatyviu įvadu palydėjo istorikas dr. Algimantas Katilius (Lietuvos istorijos institutas). 

Kviečiame Jus į Lietuvos nacionalinio muziejaus išleisto pamokslų, laiškų ir dienoraščių rinkinio „Prelato Kazimiero Stepono Šaulio dokumentai“ pristatymą. Apie iškilų dvasininką ir svarbų valstybininką kartu su knygos sudarytoju Algimantu Katiliumi kalbės jo kolegė dr. Vilma Žaltauskaitė (Lietuvos istorijos institutas), renginį ves dr. Vilma Bukaitė (Lietuvos nacionalinis muziejus).

Kada? Gegužės 16 d., ketvirtadienį, 17.30 val. 

Kur? Palangos burmistro Jono Šliūpo muziejuje, Vytauto g. 23A

Palangos burmistro Jono Šliūpo muziejus knyga „Prelato Kazimiero Stepono Šaulio dokumentai“ Kazimieras Steponas Šaulys
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,922