Atvirų durų diena - šiuolaikiškas ir patrauklus būdas prisistatyti darbo vietą būsimiems darbuotojams

Atvirų durų diena - šiuolaikiškas ir patrauklus būdas prisistatyti darbo vietą būsimiems darbuotojams

Kaip atrasti jaunimą norintį dirbti sezoninį darbą Palangoje?

Artėjanti vasara vieniems atneš tik poilsį, tačiau žingeidesniam ir savarankiškesniam jaunimui, tai bus “darbostogų” metas. Darbuotis vasaros metu iš tiesų nelengva, tačiau klaidinga manyti, kad jaunimas vengia sezoninio darbo.

‘Mūsų patirtis rodo, kad jaunimas vis drąsiau ir atviriau renkasi mūsų siūlomą sezoninį darbą Palangoje. Jaunimas vis daugiau išlaisvėja nuo gyvenimo socialiniuose tinkluose ir vasaros metą skiria naujoms turtinančioms patirtims’ - pastebi darbdavė Gintarė Geraščenkė.

UAB Aktyvistas ir UAB Skanėstai, tai daugiau nei penkmetį Palangoje veikiančios įmonės, valdančios Palangos vasaros parkas, Melt In Palanga, Van Wurst greito maisto kavinė, Palangos spurgytės ir Kurortų pramogos verslus, kurie skirti poilsiautojams, tad jų darbymetis yra šiltasis sezonas. Šie verslai kasmet suburia komandą, kurią sudaro daugiau nei 100 darbuotojų ir 80 procentų jos sudaro jaunimas pasirenkantis darbą Palangoje.

Įmonių vadovai panaudojo puikų būdą, kaip suburti darbuotojų komandą, ir kaip išsamiai prisistatyti besidomintiems sezoniniu darbu Palangoje. Jau antrus metus rengdami Atvirų durų dieną darbdaviai yra atviri ir dėkingi visiems ateinantiems, išklausantiems ir užduodantiems įvairius rūpimus klausimus. Tokiu būdu užsimezga neformali pažintis, būsimas darbuotojas domisi ir sužino daug informacijos bei darbo galimybių įvairiuose padaliniuose. Neįpareigojantis darbdavio prisistatymas galimai būsimam darbuotojui, sukuria saugią erdvę abiems pusėms, kurioje galima išsakyti lūkesčius ar išsklaidyti abejones.

Patrauklus darbas tas, kuriame jaunimas vertinamas ne tik piniginiu atlygiu

Auksčiau paminėti verslai susibūrę į bene smagiausią vietą Palangoje. Smagiausia ne tik poilsiautojams, bet ir šiame komplekse besidarbuojančiam jaunimui. Šis kompleksas įsikūręs pačioje Palangos širdyje, Basanavičiaus gatvėje, visai šalia Jūratės ir Kąstyčio skvero, Palangos tilto ir Palangos apžvalgos rato. Tad net pietų pertraukos metu šiame komplekse besidarbuojantis jaunuolis, turi pakankamai laiko ir galimybių išsimaudyti jūroje ar pasigrožeti kopomis.

„Mūsų požiūris į darbuotoją, į jauną žmogų, kuris tik pradeda savo „darbinę karjerą“ yra grįstas pagarba bei empatija. Mums neįkainojama vertybė, kai jaunimas tik su geriausiomis emocijomis vėl ir vėl grįžta vasaros „darbostogoms“ į Palangą, dirbti pas mus. Prisipažinsiu, kad po vasaros sezono, būna liūdna atsisveikinti su susidraugavusiu kolektyvu, tačiau ir džiugu matyti, kiek jaunimas paaugo kaip asmenybės“ – atvirauja Gintarė G.

UAB Aktyvistas ir UAB Skanėstai, kasmet įdarbina sezoninių darbuotojų darbui batutuose, dviračių nuomos punktuose, greito maisto kavinėje. Atrankos pradedamos Atvirų durų diena, kuri šiemet vyks balandžio 20 dieną. Visus, kuriuos domina tokio darbo perspektyva vasaros metu Palangoje, darbdavys skatina atvykti susitikti, susipažinti su aplinka, poreikiu bei galimybėmis. Taip pat, kviečia užduoti visus rūpimus klausimus ir pajausti kas yra vertybė, ir kas netoleruotina.

Vasaros atostogų metą išnaudok vertingai

Senolių išmintis byloja – „Duonos neturėsi, jei darbo dirbti patingėsi“, „Lenk medį, kol jaunas“ (lietuvių liaudies patarlės). Šios ir dar daugelis kitų patarlių apie darbą ir žmogaus skatinimą darbuotis nuo jauno amžiaus yra sveikos, savarankiškos visuomenės šaknys. Visi padaliniai, yra atviri jaunimui norinčiam dirbti įdomų, dinamišką, atsakingą ir ne monotonišką darbą, saugioje aplinkoje su smagia kompanija, bei tvirtą vertybinį pagrindą turinčias darbdaviais. Visi kviečiami atvykti į atvirų durų dienos renginį Palangoje, balandžio 20d., 11:30, adresu J. Basanavičiaus g. 43.

Atvirų durų diena - šiuolaikiškas ir patrauklus būdas prisistatyti darbo vietą būsimiems darbuotojams, nuotrauka-1
jaunimas darbas Palangoje vasara darbas vasara Palangoje UAB Aktyvistas UAB Skanėstai Palangos vasaros parkas Melt In Palanga Van Wurst Palangos spurgytės Kurortų pramogos
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,934