Kviečiame į parodos „Kas išsigando Šliūpo?" atidarymą

Kviečiame į parodos „Kas išsigando Šliūpo?" atidarymą

Kaip papasakoti apie žmogų, kurio veikla aprėpia ištisus XIX a. pab.- XX a. pr. Lietuvos lūžio epochos dešimtmečius, tačiau buvo tokia nenuosekli, kad liko nesuprasta amžininkų ir kėlė ne tik pyktį, bet ir baimę? Nors Jono Šliūpo darbai reikšmingi ir įdomūs, vengiame heroizuoti šią kontroversiškąją asmenybę ir retušuoti jo prieštaringas, anuomet nepritapusias idėjas. Todėl parodos pasakojimui pasirinkome istorijas iš Miglės Anušauskaitės komikso, kuris į spalvingą Jono Šliūpo gyvenimą leidžia pažvelgti su ironija ir žaviai atskleidžia jo žmogiškąsias savybes.

Paroda įsikurs muziejaus prieigose ir bus nuolat atvira palangiškiams ir miesto svečiams. Ji padės išsamiau susipažinti su J. Šliūpo asmenybe ir veikla, kol muziejuje neįrengta nuolatinė ekspozicija. Tikime, kad bus ir tokių, kurie apie jį išgirs pirmą kartą ir tokiu būdu su juo „susidurs" tiesiog gatvėje, visai šalia buvusių jo namų sodo, kuriame senasis Palangos burmistras rūkydamas pypkę leisdavo laisvalaikį.

Parodos „Kas išsigando Šliūpo?" atidaryme balandžio 4 d. 16 val. teatralizuotą pasirodymą dovanos Palangos moksleivių klubo teatro studija„ Kopų kaukės" (vadovė Milginta Palubinskaitė).

Parodą iš dalies finansavo Palangos miesto savivaldybė.

Jono Šliūpo muziejus paroda atidarymas „Kas išsigando Šliūpo?"
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,934