Piligriminė maltiečių kelionė į Lurdą

Piligriminė maltiečių kelionė į Lurdą

Kiekvienais metais didžiulis skaičius tikinčiųjų iš viso pasaulio įsilieja į piligrimines keliones, ieškodami dvasinės stiprybės, palaimos ir artimo ryšio su Dievu. Viena  garsiausių katalikiškos piligrimystės vietų Europoje yra Lurdas, esantis pietų Prancūzijoje, kur kiekvienais metais pirmąjį gegužės savaitgalį iš viso pasaulio susirenka maltiečiai ir jų lydimi globotiniai su negalia. Ši vieta ypatinga dėl Dievo Motinos Marijos apsireiškimo 19 a. antroje pusėje. Yra manoma, kad Lurdo šaltinio vanduo turi gydomųjų galių, nes yra daugybė liudijimų apie stebuklingą ligonių pasveikimą.

Lietuvos maltiečiai į šią piligriminę kelionę kartu su neįgaliaisiais šį pavasarį vyksta jau 16 kartą.

Džiugu, kad ir Palangos neįgalieji jau ketvirtą kartą galės patirti Marijos prisilietimo malonę. Piligriminiai renginiai neįgaliesiems Lurde vyksta tris dienas. Šventojoje grotoje kiekviena delegacija dalyvauja Šv. Mišiose, kurios laikomos jų gimtąja kalba, eucharistinėje žvakių procesijoje. Neįgalieji turi galimybę panirti į šventąjį Lurdo šaltinio vandenį maudykloje sustiprindami viltį pasveikti. Vakarais piligrimai dalinasi neįkainojama bendryste dalyvaudami įvairiuose pasibuvimuose, kuriuos organizuoja maltiečiai, pristatydami šalį, iš kurios atvyko. 

Šiais metais apie piligriminę kelionę į Lurdą svajoja septyniolikmetis palangiškis Ugnius. Padėkime išsipildyti jo svajonei. Kviečiame visus prisidėti prie maltiečių lydimų neįgaliųjų kelionės į Lurdą – jums tereikia už auką įsigyti žvakę  užrašyti savo intenciją ant lapelio, kurį maltiečiai nuveš į Lurdą ir melsis už jus Šventojoje grotoje. Jums tereiks užsidegti žvakelę namuose ir susijungti bendroje maldoje. Ir stebuklas tikrai vyks – juk Lurdas keičia visus!

Taip pat galite paaukoti pervesdami pinigų į maltiečių sąskaitą, skirtą Lurdo kelionei, nr. LT29 4010 0424 0397 4431, nurodydami mokėjimo paskirtyje „Palangos maltiečiams“.

Ačiū už Jūsų gerumą!

piligriminės kelionės Lurdas Prancūzija maltiečiai Palangos neįgalieji
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933