Rekonstruojama poliklinika pacientus aptarnaus nepertraukiamai

Rekonstruojama poliklinika pacientus aptarnaus nepertraukiamai

Miesto poliklinikoje jau prasidėjo parengiamieji pastato rekonstrukcijos darbai – numatyta atnaujinti pastatą bei sukurti patogesnes sąlygas tiek pacientams, tiek ir čia dirbantiems medikams. Svarbi žinia gyventojams – medicininės paslaugos darbų metu poliklinikoje bus teikiamos nepertraukiamai.

Parengiamieji darbai

Šiuo metu vakarinė poliklinikos pastato pusė perduota rangovams darbams vykdyti. Čia atliekami parengiamieji statybos darbai: aptverta statybvietė, pradėti vidaus patalpų griovimo darbai, ruošiant jas inžinerinių sistemų (šildymo, vandentiekio, nuotekų tinklų) įrengimui, taip pat rengiamasi stogo apšiltinimo darbams. 

Jau nugriautas įėjimas į polikliniką, buvęs pietinėje pastato pusėje, taip pat griaunamas ir kitas pietiniame fasade buvęs įėjimas. Į atnaujintą polikliniką ateityje bus galima patekti dviem įėjimais – šiaurinėje pusėje esančiu centriniu (nuo Kretingos gatvės pusės) ir vakariniu (nuo bažnyčios pusės). 

Visą pastato rekonstrukcijos laikotarpį darbai bus organizuojami taip, kad poliklinika galėtų nepertraukiamai teikti asmens sveikatos priežiūros paslaugas. Šiuo metu medicininės paslaugos teikiamos rytinėje poliklinikos pastato pusėje. 

Taps gražesnė ir patogesnė

Poliklinikos rekonstravimo darbų sutartis su rangovais pasirašyta vasarį. Sutartis numato, kad visi darbai turi būti atlikti per 15 mėnesių, tad, jei neatsiras nenumatytų trukdžių, poliklinika atnaujinta bus iki kitų metų vasaros. 

Per šį laiką bus perplanuotas patalpų išdėstymas, patalpos bus pritaikytos ir pacientams su negalia, poliklinikoje bus įrengtas liftas. 

Siekiant užtikrinti gyventojų ir darbuotojų saugumą, bus įrengta žaibosaugos, gaisro ir apsaugos vaizdo stebėjimo signalizacijų sistemos. Taupyti bei palaikyti reikiamą patalpų temperatūrą padės naujai pakeisti langai, apšiltintos išorinės sienos ir įrengta nauja šildymo bei vėdinimo rekuperacinė sistema su kondicionavimu. Taip pat bus nutiesti nauji telefonų ir kompiuterių sistemų tinklai. 

Kiek pasikeis ir poliklinikos pastato fasadas – numatyta ne tik jį sutvarkyti, bet ir nugriauti du įėjimus pietiniame fasade, o šiaurinėje pusėje įrengti naują pandusą. 

Poliklinikos kieme, vietoje jau nugriauto skalbyklos bei katilinės pastato, gyventojų patogumui bus įrengta patogi automobilių stovėjimo aikštelė. 

Palangos poliklinika rekonstrukcijos darbai pacientai paslaug7 teikimas
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933