Aktyviojo rezervo kariai informuojami apie jų priskyrimą kariniam vienetui

Aktyviojo rezervo kariai informuojami apie jų priskyrimą kariniam vienetui

Šią savaitę Lietuvos kariuomenės aktyviojo rezervo kariai gaus informacinį SMS pranešimą apie jų priskyrimą kariniam vienetui.

Aktyviojo rezervo kariams, gavusiems SMS pranešimą, privalomai jokių veiksmų imtis nereikia. Norėdami gauti daugiau informacijos apie savo priskyrimą aktyviajam rezervui, atsargos kariai gali kreiptis į Lietuvos kariuomenės Karo prievolės ir komplektavimo tarnybos regioninius padalinius telefonu ar elektroniniu paštu. Patvirtinus asmens tapatybę, aktyviojo rezervo kariui bus suteikta papildoma informacija apie jo priskyrimą aktyviajam rezervui ir su šia tarnyba susijusius klausimus.

Pabrėžtina, kad aktyviojo rezervo kariams bus siunčiamas tik tokio pobūdžio pranešimas:
„Informuojame, <vardo_raide>.<pavardės_raide>. esate priskirtas (-a) LK aktyviajam rezervui (<karinis_vienetas>).Daugiau informacijos www.karys.lt arba tinklapyje nurodytais kontaktais.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos karo prievolės įstatymu, išleidžiami į atsargą tikrosios karo tarnybos kariai skiriami į aktyvųjį rezervą. Aktyviojo rezervo kario atliekamos tarnybos aktyviajame rezerve trukmė – iki 10 metų nuo skyrimo į aktyvųjį rezervą. Kariai tarnybos aktyviajame rezerve laikotarpiu yra priskiriami kariniams vienetams, kuriuose numatomos jų pareigos. Karinių vienetų vadai nuo šiol galės užmegzti glaudesnį ryšį su savo kariais, dalyvausiančiais įgūdžių atnaujinimo pratybose, o tai leis pasiekti efektyvesnį vienetų pasirengimą. Pilnam kariuomenės operaciniam pajėgumui pasiekti kariniuose vienetuose turi būti reikiamas skaičius parengtų aktyviojo rezervo karių.

Aktyviojo rezervo kariai dalyvauja pratybose ar mokymuose nuo 20 iki 60 dienų per tarnybos aktyviajame rezerve laikotarpį. Karinių vienetų vadai aktyviojo rezervo karių mokymų ir pratybų laikotarpius nustato karinio vieneto karinio rengimo plane bei atsižvelgdami į pratybų ar mokymų poreikius, atrenka numatomus pašaukti kariniam vienetui priskirtus aktyviojo rezervo karius. Karo prievolės ir komplektavimo tarnyba, atsižvelgdama į pagrindinių karinių vienetų pateiktą informaciją, organizuoja aktyviojo rezervo karių šaukimą į mokymus ir pratybas.

Be to, aktyviojo rezervo kariai galės dalyvauti aktyviojo rezervo mokymuose ir pratybose savanoriškai. Tokiu atveju prašome kreiptis į  karinį vienetą, kuriam esate priskirtas arba į Karo prievolės ir komplektavimo tarnybos regioninį padalinį, arba užpildyti kandidato anketą www.karys.lt

Įstatymai numato, kad aktyviojo rezervo kariai gali būti pasitelkti teikiant pagalbą kitoms valstybės ir savivaldybių institucijoms ekstremaliosios ir nepaprastosios padėties metu.

Taip pat primename, ko aktyviojo rezervo karys neturėtų pamiršti:

  • pateikti Lietuvos kariuomenei savo duomenis ryšiams palaikyti (faktinės gyvenamosios vietos adresą, telefono numerį, elektroninio pašto adresą) ir pasikeitus šiems duomenims nedelsiant informuoti apie duomenų pasikeitimą;
  • pagal Lietuvos kariuomenės nurodymą laiku atvykti pasitikrinti sveikatos;
  • pagal Lietuvos kariuomenės nurodymą laiku atvykti į šaukimo punktą, paskirtą privalomosios karo tarnybos atlikimo vietą.

Karo prievolės ir komplektavimo tarnyba kviečia Lietuvos piliečius, su kuriais susisieks kariai ir paprašys atnaujinti jų asmeninius duomenis ar atlikti kitus veiksmus, būti geranoriškais ir prisidėti prie pratybų, o atsiradus abejonėms dėl reikalavimų pagrįstumo, gavus įtarimą keliantį pranešimą (nesutampantį su oficialiai praneštu) į telefoną ar kilus kitiems neaiškumams, vadovautųsi Lietuvos kariuomenės viešai pateikiama visuomenei informacija, tikrintų oficialiai pateikiamą informaciją www.karys.lt  arba susisiektų su regioniniu Karo prievolės ir komplektavimo tarnybos regioniniu padaliniu, oficialioje interneto svetainėje nurodytais kontaktais.

Karo prievolės ir komplektavimo tarnybos inf.

Aktyviojo rezervo kariai informacinis SMS pranešimas karinis vienetas SMS pranešimas Karo prievolės ir komplektavimo tarnyba
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933