Tarptautinei moters dienai – knygos ir filmo apie Sofiją Smetonienę ir Jadvygą Tūbelienę pristatymas

Tarptautinei moters dienai – knygos ir filmo apie Sofiją Smetonienę ir Jadvygą Tūbelienę pristatymas

Kovo 8 d., 16 val., minint Tarptautinę moters dieną, Palangos kurorto muziejus kviečia į pažintį su žymiomis tarpukario moterimis, įvairių organizacijų veikėjomis, visuomenininkėmis, socialinių bei politinių akcijų dalyvėmis, seserimis – Sofija Smetoniene ir Jadvyga Tūbeliene.

XX amžiaus pradžioje Lietuvos gyvenime ėmus pūsti modernybės vėjams, šios dvi išskirtinės asmenybės ieškojo savo gyvenimo stiliaus ir, pačios sąmoningai to nesiekdamos, sukūrė apie save legendą.

Renginio metu savo naują knygą „Dviese. Sofija Smetonienė ir Jadvyga Tūbelienė“ pristatys ir apie žymias seseris ir jų gyvenamąjį laikmetį išsamiau papasakos istorikė, humanitarinių mokslų daktarė, Istorinės Lietuvos Respublikos Prezidentūros Kaune muziejininkė, kelių knygų autorė Ingrida Jakubavičienė.

Taip pat turėsime galimybę išvysti filmą „Aš priglausdžiau prie žemės širdį“ ir pakalbinti jo režisierę Ramunę Kudzmanaitę. Filme įtaigiai pasakojama seserų istorija. Jame gausiai panaudoti kino kronikos kadrai, archyvinė medžiaga, fotografijos, animaciniai intarpai bei vaidybiniai epizodai. 

Tarptautinei moters dienai – knygos ir filmo apie Sofiją Smetonienę ir Jadvygą Tūbelienę pristatymas, nuotrauka-1

Palangos kurorto muziejaus inf.

Exchange Rates
USD 0,933