Palangoje naujovė: uždari teniso kortai ir prekybos centro derinys

Palangoje naujovė: uždari teniso kortai ir prekybos centro derinys

Šiandien išduotas statybos leidimas: uždari teniso kortai Palangoje – jau nebe svajonė, – savo socilainių tinklų paskyroje pasdalijo Palangos savivaldybės meras.

Skubu pranešti labai gerą ir mūsų visų itin lauktą žinią: šiandien išdavėme statybos leidimą dar vienam visuomeninės paskirties objektui Palangoje statyti. Jis ypač svarbus visam kurortui ne tik tuo, kad į mūsų miestą ateina dar vienas mažmeninės prekybos tinklas „Norfa“, svarbiausia žinia – kaip ir buvo kalbėta su projekto įgyvendintojais, kartu atsiras ir uždari teniso kortai.

Sporto ir prekybos paskirties pastatas jau visai netrukus, šį pavasarį, bus pradėtas statyti Bangų gatvėje 11 A. Nuotrauka iš socialinių tinklų.
Sporto ir prekybos paskirties pastatas jau visai netrukus, šį pavasarį, bus pradėtas statyti Bangų gatvėje 11 A. Nuotrauka iš socialinių tinklų.

Tai itin svarbus žingsnis dar labiau plėtojant Palangoje poilsio, pramogų ir sporto infrastruktūrą. Taip pat galėsime mūsų mieste tinkamai ugdyti ir jaunuosius žaidėjus.

Sporto ir prekybos paskirties pastatas jau visai netrukus, šį pavasarį, bus pradėtas statyti Bangų gatvėje 11 A. Sklype suprojektuotas dviejų aukštų pastatas su prekybos centru pirmajame aukšte ir sporto bei laisvalaikio erdvėmis antrajame.

Naujasis pastatas nebus prekybos tinklams būdingos architektūros statinys. Pastato tūrinę kompoziciją sudarys trys aiškiai identifikuojami pagrindiniai skirtingų aukščių blokai. Aukščiausia dalis, esanti sklypo gilumoje, pasieks maksimalų leistiną aukštingumą, ji bus 17,5 metrų aukščio. Tarpinio aukštingumo pailgas blokas sieks 13 metrų.

Architektai sąmoningai kūrė vizualiai laiptuotą pastatą – tokia tūrine kompozicija siekta, kad pakankamai stambių gabaritų ir aukštingumo pastatas iš pagrindinių apžvalgos krypčių būtų suvokiamas kaip laiptai, kurie kyla į sklypo gilumą.

Pirmajame pastato aukšte suprojektuotos prekybos tinklo parduotuvėms įprastos erdvės, o štai antrasis bus jau kitoks, pritaikytas būtent sporto reikmėms. Čia suprojektuoti treji uždari teniso kortai. Iš laiptinės su liftu bus patenkama į vestibiulį bei laukiamojo zoną, iš kurios srautai pasiskirstys į vyrų bei moterų rūbines su dušais ir sanmazgais, tarp jų pritaikytais ir žmonėms su negalia, apšilimo salę bei pagrindines aikštes. Numatytos ir administracinės bei aptarnavimo patalpos.

Pažymėtina, kad visos teniso aikštės bus standartinių dydžių, o tai reiškia, jog jos galės būti pritaikytos ir profesionaliam sportui. Vienu metu visame aikštyne galės žaisti 12 tenisininkų, tačiau rūbinės suprojektuotos trigubai didesniam skaičiui norinčiųjų sportuoti – kad netektų laukti tiems, kurie turės paskesnius lankymosi laikus.

Be to, suprojektuota ir mankštoms skirta erdvė.

Numatyta ir tai, kad teniso žaidėjus galės stebėti ir žiūrovai, jiems skirtose greta kortų esančiose tribūnose galės susėsti gerokai per 100 žmonių.

Numatyta ir tai, kad teniso žaidėjus galės stebėti ir žiūrovai, jiems skirtose greta kortų esančiose tribūnose galės susėsti gerokai per 100 žmonių...
Numatyta ir tai, kad teniso žaidėjus galės stebėti ir žiūrovai, jiems skirtose greta kortų esančiose tribūnose galės susėsti gerokai per 100 žmonių. Nuotrauka iš socialinių tinklų.

Projektuotojai numatė galimybę ant žemiausio korpuso stogo dalies įrengti terasą, kurioje galėtų atsirasti kavinė arba poilsio zona.

Sklype suprojektuota 116 automobilių stovėjimo vietų.

Palanga Investicijos į sportą Nekilnojamojo turto plėtra Palangos sporto infrastruktūra Poilsis ir pramogos Uždari teniso kortai
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933