Septynioliktosios savaitės MVP Guščikas: „Pagerinę gynybą būsime sunkiai įveikiami“

 Septynioliktosios savaitės MVP Guščikas: „Pagerinę gynybą būsime sunkiai įveikiami“

Prabėgo septyniolikta „7bet-NKL“ čempionato savaitė, kurios naudingiausiu žaidėju išrinktas Palangos „Olimpo“ vidurio puolėjas Karolis Guščikas.

Antrą kartą šiame sezone savaitės MVP pripažintas 205 cm ūgio krepšininkas padėjo palangiškiams dukart triumfuoti prieš Vilkaviškio „Perlo“ ekipą.

Vidurio puolėjas šiose dvikovose per 27,5 minutės vidutiniškai fiksavo 14 taškų (75 proc. dvit.), 6,5 atkovoto kamuolio, 2 rezultatyvių perdavimų ir 21 naudingumo balo rodiklius.

 Septynioliktosios savaitės MVP Guščikas: „Pagerinę gynybą būsime sunkiai įveikiami“, nuotrauka-1

„Olimpo“ atstovas pirmose rungtynėse prieš „Perlą“ per 31 minutę surinko 15 taškų (6/9 dvit., 3/5 baud.), sugriebė 6 kamuolius, išprovokavo 6 pražangas ir mačą baigė su 19 efektyvumo balų.

Antroje akistatoje su Vilkaviškio ekipa palangiškiams sekėsi geriau, o prie užtikrinto triumfo prisidėjęs Guščikas per 24 minutes pelnė 13 taškų (6/7 dvit., 1/2 baud.), atkovojo 7 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir surinko 23 efektyvumo balus.

Pajūrio ekipa karaliauja turnyrinės lentelės viršūnėje ir fiksuoja ilgiausią pergalių seriją šiame „7bet-NKL“ sezone. Guščikas džiaugėsi, kad naujos komandos etiketę turintis klubas atrado savo žaidimo braižą.

„Dabar viskas kaip ir gerai, turime šešiolika pergalių iš eilės, – kalbėjo 31-erių krepšininkas. – Manau, mums pavyksta susižaisti, juk sezono pradžioje buvome nauja komanda, todėl reikėjo laiko, kad galėtume pajusti vienas kitą. Atėjo laikas, kai tikrai gerai vaikšto kamuolys, mes juo dalinamės, o iš viso to ateina rezultatai.“

Sėkmingai užbaigti rungtynes tiek kartų iš eilės – nelengvas darbas, tačiau dar sunkiau yra tokią pergalių seriją išlaikyti.

„Svarbiausia yra neatsipalaiduoti, neužmigti ant laurų, negalvoti, kokie mes čia geri, pakilome į pirmąją vietą – reikia dirbti ir laikytis to paties, – teigė vidurio puolėjas. – Negalime užriesti nosies ir rezultatas bus dar geresnis.“

Nors sezono pradžia dėl Karaliaus Mindaugo taurės buvo įtemptesnė, „Olimpui“ rezultatų prasme stabilumo netrūko. Visgi Guščikas mano, kad geriausia komandos forma dar yra priešakyje.

„Stabilumas buvo visada, tik, kai varžėmės KMT turnyre, galbūt šiek tiek išsibalansavome, kadangi žaidėme po trejas rungtynes per savaite, krūvis buvo nemažas. Nesakyčiau, kad dabar esame geriausios formos, bet žingsnis po žingsnio einame link to, – pasakojo krepšininkas. – Reikėtų kažkiek pagerinti gynybą, nes viskas prasideda nuo jos. Jeigu ginsimės geriau, manau, kad būsime sunkiai įveikiami.“

Naujai susikūrusio klubo debiutas „7bet-NKL“ kol kas atrodo itin sėkmingas, tačiau ne paslaptis, kad tokiai komandai reikia augti, o augimas reikalauja laiko.

„Tikriausiai vienas kito supratimo, – paklaustas apie tai, ką komandai ilgiausiai teko mokytis, neslėpė vidurio puolėjas. – Visi nauji žmonės, reikia laiko sprendimų ieškojimams, taip pat ir lengvesniam susikalbėjimui, supratimui, ką kiekvienas žaidėjas gali ir ko nori. Susižaidimas, kuris sezono pradžioje galbūt kažkiek kišo koją, yra svarbiausias, bet dabar, manau, viskas tik geriau.“

Pokalbyje su tinklalapiu nklyga.lt Guščikas taip pat papasakojo apie motyvaciją atstovaujant „Olimpui“, pakartojo esminį sezono tikslą ir pasvarstė apie komandos papildymo klausimą.

 – Ne vienas „Olimpo“ krepšininkas yra sakęs, kad sąlygos Palangoje – labai geros ir profesionalios. Ar atstovavimas tokiam klubui duoda papildomos motyvacijos?

– Be abejo. Kai sąlygos geros, tavimi rūpinasi ir visi klausimai yra išspręsti, tau belieka dirbti ir eiti tikslo link. Manau, kad tai prideda motyvacijos ir ramybės, dėl to šiandieną rezultatai gana neblogi – viskas prasideda nuo organizacijos.

– Rungtyniavote ne vienoje LKL komandoje. Ar „Olimpas“ lenkia kurią nors iš jų?

– Tiesą sakant lenkia. Klubų konkrečiai neįvardinsiu, bet pagal profesionalumą tikrai lenkia ir, galvoju, kad tas yra labai svarbu kiekvienam klubui, nesvarbu ar tai Nacionalinė, ar Lietuvos krepšinio lyga. Gera organizacija yra būtina, kadangi nuo to, kaip žaidėjais yra rūpinamasi, kaip jie jaučiasi, labai priklauso ir rezultatai. Kai jauti palaikymą ir jauti, kad esi reikalingas – atsiranda ir noras, o jeigu tavimi nesirūpins ir būsi ne toks svarbus, tai to noro gali pritrūkti, žaidėjų moralė nebus tokia tikra, kokia turėtų būti.

– Kartu su Juliumi Kazakausku bei Pauliumi Danisevičiumi jau buvote komandos draugai tuometinėje Alytaus „Dzūkijoje“, su Pauliumi žaidėte ir Pasvalio „Pieno žvaigždėse“. Galbūt jūsų prisijungimas padarė įtakos ir jų atėjimui į klubą?

– Aišku, kad padarė. Mes vienas kitą gerai pažinojome ir mums trims susižaisti yra daug lengviau, o vasarą ir susiskambindavome, pakalbėdavome, tad, manau, tas tikrai padarė kažkiek įtakos. Palaikome ryšį, vis tiek krepšinis suveda.

– Jeigu komandos tikslą pavyks išpildyti, kokie jūsų asmeniniai tikslai ateičiai?

– Asmeninių tikslų neturiu, bet turiu tikslą šį sezoną laimėti lygą, ko nepavyko padaryti pernai. Nemėgstu toli galvoti ir iš pradžių norėtųsi pasiekti šį tikslą, o po to dėliotis mintis. Apie kitą sezoną dar sunku kažką pakomentuoti.

– Visai neseniai klubą paliko Robertas Syčius. Kadangi naujų žaidėjų registracijai laiko liko visai nedaug, ar dar galima tikėtis papildymo ir kaip manote, ar komandai reikėtų papildomo žmogaus?

– Reikėtų klausti Jono Vainausko, jis daugiau žino apie papildymą, bet manau, kad nelabai, nes nėra daug registruotų žaidėjų. Dėl Roberto, tai, matyt, susiklostė taip situacija, kad treneriai galbūt nenumatė žaidybinio laiko, todėl žmogus apsisprendė palikti klubą. Dėkojame jam už darbą, už indėlį ir linkime sėkmės kituose gyvenimo etapuose.

Manau, kad galima apsieiti ir be naujoko. Svarbu per treniruotes turėti bent dešimt žmonių, tačiau būna tokios situacijos, kai žaidėjas susitraumuoja, tuomet sudėtingiau, jei neturi treniruotėse dviejų penketų. Manyčiau, kad visada geriau apsidrausti, bet sprendimus palikime klubo valdžiai.

– Ar galvotumėte po karjeros pabaigos tęsti darbus krepšinio pasaulyje?

– Kol kas tokių minčių neturiu, tačiau abejoju ar norėčiau, nes galbūt esu daugiau linkęs į verslą. Bet, aišku, sunku prognozuoti, nes gyvenime labai greitai kažkas gali pasikeisti ir nežinai kaip iš tikrųjų viskas susiklostys, dėl to nesu mėgėjas per daug planuoti.

Nkl Palangos „Olimpas“ krepšinis Palangos krepšinis savaitės MVP Karolis Guščikas
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933