Reguliaraus sezono finišo tiesiojoje Vainauskas ryškaus favorito nemato: „Visi pajėgūs savaip“

 Reguliaraus sezono finišo tiesiojoje Vainauskas ryškaus favorito nemato: „Visi pajėgūs savaip“

Galingai Karaliaus Mindaugo taurės (Citadele-KMT) turnyre šį sezoną save pristatęs ir tris Lietuvos krepšinio lygos (Betsafe-LKL) komandas įveikęs Palangos „Olimpas“ tęsia kovą dėl Nacionalinės krepšinio lygos (7bet-NKL) reguliariojo sezono nugalėtojo vardo.

Lentelės viršuje vyksta arši kova su Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ ir „Telšių“ klubais, o „Olimpo“ prezidentas Jonas Vainauskas nė vieno iš šios trijulės neišskiria kaip ryškesnio favorito. 

„Pasiekėme keliolikos pergalių seriją, o tai padaryti konkurencingoje NKL lygoje nėra lengva. Tai pirmiausia rodo komandos charakterį, nes daug pergalių buvo kelių taškų skirtumais, buvo pergalių per pratęsimus. Esame komanda, kuri kabinasi į kiekvieną centimetrą ir tas charakteris virsta skaičiais turnyro lentelėje“, – sakė J.Vainauskas.

Sausį prie „Olimpo“ prisijungė 25-erių metų 200 cm ūgio Amandas Urkis, buvusio Klaipėdos „Neptūno“ vidurio puolėjo Rolando Urkio sūnus. Sezoną A.Urkis pradėjo skandalingai iš LKL pasitraukusių „Gargždų“ klube, kur rinko po 4,4 taško per rungtynes.

J.Vainausko dėmesį A.Urkis buvo patraukęs gerokai anksčiau, tad „Gargždams“ bankrutavus „Olimpas“ nedelsė ir pasinaudojo galimybe pasikviesti žaidėją į savo gretas.

„Mums reikėjo tvirto, vyriško žaidėjo, kuris galėtų padėti žaidžiant prieš stipriausius varžovus lygoje. Toks fiziškai stiprus lengvasis krašto puolėjas praplečia mūsų taktinių pasirinkimų įvairovę“, – sakė J.Vainauskas.

Pasak klubo vadovo, kad ir kokią formą demonstruotų „Olimpas“, pagrindiniai varžovai – Marijampolės ir Telšių klubai – taip pat išlaiko sezono tempą, tad kova dėl titulo beveik neprognozuojama.

„Dar nesame geriausios formos, bet žaidžiame krepšinį, kuris leidžia kalbėti apie ambiciją žaisti dėl čempionų titulo. Kaip ir visą sezoną, esame viena iš trijų geriausių lygos komandų, bet jokiu būdu – ne favoritai. Manau, šiais metais nustatyti lygos favoritą yra tiesiog neįmanoma. Komandos skirtingos, bet pajėgios savaip, todėl vertinti kiekvienos šansus ir prognozuoti – be galo sunku. Kitos komandos, pavydžiui, „Jurbarkas-Karys“ ar „Žalgirio“ dubleriai, į tą kovą taip pat gali įsikišti. Be abejo, ir mes dirbame, kad laimėtume lygą“, – teigė J.Vainauskas.

Artimiausias namų rungtynes Palangos sporto centro arenoje (Sporto g. 3, Palanga) „Olimpas“ žais sekmadienį, vasario 11 dieną, su Vilkaviškio „Perlu“. Bilietus galima įsigyti Bilietai.lt platformoje arba arenos kasoje prieš pat rungtynes.  

Nkl Palangos „Olimpas“ krepšinis Palangos krepšinis prezidentas Jonas Vainauskas
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933