Didžioji stinta jau pasiruošusi rytojaus pasirodymui

Didžioji stinta jau pasiruošusi rytojaus pasirodymui

Ši gražuolė, tradicinė puikiojo tautodailininko Lino Žulkaus sumeistrauta Didžioji stinta jau pasiruošusi rytojaus pasirodymui.

Šešių metrų ilgio ir pusantro metro aukščio  Didžioji stinta papuoš šventės svečių nuotraukas, nes nieko panašaus kitose miestų šventėse nerasite!

Beje, Didžioji stinta ne veltui vadinama ir Sėkmės stinta – palangiškiai ir kurorto svečiai kviečiami ant jos rašyti palinkėjimus Palangai, sau, artimiesiems, bičiuliams ar net nepažįstamiems Stintų šventės svečiams. O jei palinkėjimai ar norai yra truputį slapti ar asmeniški, juos, užrašytus ant popieriaus lapelio, bus galima įmesti į Didžiosios stintos viduje esančią asmeninių žinučių dėžutę.

Šeštadienį 17 val. bus surengtos iškilmingos Didžiosios stintos palydėtuvės – apsupta teatralizuotos eisenos ir būrio smalsuolių, Didžioji stinta J. Basanavičiaus gatve bus išlydėta iki paplūdimio ties jūros tiltu ir čia sudeginta.

Ne atsitiktinai Didžioji stinta kasmet deginama būtent paplūdimyje – palangiškių ir kurorto svečių surašytų norų bei palinkėjimų išsipildymą sustiprina pajūryje susijungiančios keturios gamtos stichijos – vanduo , smėlis, vėjas  ir ugnis.

Didžioji stinta jau pasiruošusi rytojaus pasirodymui, nuotrauka-1
tautodailininkas Linas Žulkus Didžioji stinta Žulkų Dirbtuvės
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933