Senosios poliklinikos rekonstrukcijos darbams duodamas startas: kas ir kada pasikeis?

Senosios poliklinikos rekonstrukcijos darbams duodamas startas: kas ir kada pasikeis?

Šiandien pasirašyta Palangos asmens sveikatos priežiūros centro, arba kitaip vadinamos poliklinikos, rekonstravimo darbų sutartis.

Šį dokumentą savo parašais patvirtino Palangos savivaldybės administracijos direktorė Violeta Staskonienė ir konkursą laimėjusio rangovo – UAB „Telšių meistras“ – direktorius Ramūnas Gedgaudas.

Senosios poliklinikos rekonstrukcijos darbams duodamas startas: kas ir kada pasikeis?, nuotrauka-1

Sutartis numato, kad visi darbai turi būti atlikti per 15 mėnesių, tad, jei neatsiras nenumatytų trukdžių,  iki ateinančios vasaros poliklinika jau turėtų būti pasikeitusi.

Visiems rekonstrukcijos darbams prireiks beveik 1,6 mln. eurų. Būtų neteisinga teigti, kad tai yra investicijos vien į pastato būklės pagerinimą – tai pinigai pirmiausia miestiečių sveikatai gerinti, kokybiškai aptarnauti bei įstaigoje dirbančių specialistų darbo sąlygoms tapti labiau šiuolaikėmis.

Darbai bus atliekami pagal projektuotojo UAB „Statybų inžinerinė strategija“ parengto rekonstravimo techninio projekto sprendinius.

Vykdant rekonstrukciją bus perplanuotas patalpų išdėstymas, be viso kito, jos bus pritaikytos pacientams su negalia. Taip pat poliklinikoje atsiras ir liftas, kas itin svarbu tiek neįgaliesiems, tiek vyresniems ligoniams.

Siekiant užtikrinti gyventojų ir darbuotojų saugumą, bus įrengta žaibosaugos, gaisro ir apsaugos vaizdo stebėjimo signalizacijų sistemos. Taupyti bei palaikyti reikiamą patalpų temperatūrą padės naujai pakeisti langai ir nauja  šildymo bei vėdinimo rekuperacinė sistema su kondicionavimu. Taip pat bus nutiesti nauji telefonų ir kompiuterių sistemų tinklai. 

Kiek pasikeis ir poliklinikos pastato fasadas – planuojama ne tik jį sutvarkyti, bet ir nugriauti du įėjimus pietiniame fasade, o šiaurinėje pusėje įrengti naują pandusą. 

Poliklinika pastatyta 1971 m., 2001 metais buvo vykdyti rekonstravimo, o 2016 metai atlikti paprastojo remonto darbai. Tad, praėjus dviem dešimtmečiams po ankstesnės rekonstrukcijos, jau atėjo laikas naujiems, šiuolaikius poreikius atitinkantiems pokyčiams. Juos buvome numatę ir savo rinkimų programoje, tad pažadus vykdome. 

Palangos asmens sveikatos priežiūros centras aptarnauja tikrai nemažą skaičių mūsų miesto gyventojų. Todėl šio objekto rekonstrukcija išties labai svarbi gyvenimo kokybei Palangoje gerinti. 

Poliklinikoje šiuo metu darbuojasi 55 darbuotojai, iš jų – 43 medicinos personalo specialistai. Rekonstrukcijos metu turės būti užtikrintas nepertraukiamas jų darbas ir pacientų priėmimas – tai viena iš pasirašytosios sutarties sąlygų. 

Vietoje jau nugriauto skalbyklos bei katilinės pastato bus įrengta patogi automobilių stovėjimo aikštelė. 

Rekonstrukcijos darbai, gavus visus reikiamus leidimus, jau netrukus bus pradėti. Žinoma, tvarkant pastatą, bus tam tikrų nepatogumų tiek pacientams, tiek darbuotojams, tačiau galutinis rezultatas turėtų mus visus džiuginti.

Senosios poliklinikos rekonstrukcijos darbams duodamas startas: kas ir kada pasikeis?, nuotrauka-2
Exchange Rates
USD 0,933