Išskirtinė Palangos parko festivalio programa: nuo operos iki alternatyvaus kabareto

Išskirtinė Palangos parko festivalio programa: nuo operos iki alternatyvaus kabareto

Rugpjūčio 14–17 dienomis į Palangos Gintaro muziejų sugrįžta reprezentacinis miesto renginys – „Palangos parko festivalis“. Nesibaigiančios vasaros nostalgija, elegancijos kupini šventiniai vakarai ir muzika po atviru dangumi, rožynuose skendinčiame muziejaus parteryje – visa tai klausytojų laukia trečią kartą organizuojamame renginyje. Festivalyje skambės operos solisto Edgaro Montvido drauge su pianistu Simonu Lepperiu (JK), alternatyvaus kabareto krikštatėvių „The Tiger Lillies“, kompozitoriaus ir atlikėjo Andriau Mamontovo, dainininkės Gabrielės Vilkickytės muzika.

Nuotr.: Luko Griciaus
Nuotr.: Luko Griciaus

Pirmąjį festivalio vakarą ilgaamžius ir prabangius Palangos grafų Tiškevičių rūmus užplūs rafinuotos ir meistriškai atliekamos, giliai išjaustos muzikos skambesys. Įsimintiną koncertą dovanos operos solistas Edgaras Montvidas kartu su pianistu Simonu Lepperiu (JK). 

“Minėdamas savo kūrybinės veiklos scenoje 25-ių metų jubiliejų, pasirinkau kamerinės muzikos žanrą, jis, mano manymu yra pats intymiausias būdas susitikti su publika, bendrauti su ja. Džiaugiuosi, jog su šventiška programa šią vasarą aplankysiu ir Palangą”, - sako E.Montvidas.

Žymus tenoras kviečia leistis į kelionę po klasikinės muzikos pasaulį, kuriame pietietiška aistra ir meilė pinasi su giliais išgyvenimais, šviesia melancholija ir jautriomis istorijomis. Solistas klausytojus nukels į Italiją, Prancūziją, Vokietiją, atliks žymiausius ir rečiau girdėti klasikinės muzikos perlus, subtiliai papasakos ne vieną širdį paliečiančią istoriją.

Nuotr.: Ryčio Šeškaičio
Nuotr.: Ryčio Šeškaičio

Rugpjūčio 15 d. prestižiniu teatro apdovanojimu „Olivier“ įvertinti „The Tiger Lillies“  atvyks su išskirtine programa, apimančia visą grupės gyvavimo laikotarpį: nuo pirmųjų dainų iki netikėtos šių dienų kūrybos. Jų muzika – tai prieškario Berlyno kabareto, anarchinės operos ir klajoklių muzikos mišinys, atkartojantis Bertolto Brechto ir Jacqueso Brelio muzikos stilistiką. 

Rugpjūčio 16 d. susirinkusieji mėgausis jaukiu ir lėtu laiku akustiniame A. Mamontovo koncerte, kuriame neįprastai suskambės visiems gerai žinomos ir naujos atlikėjo bei grupės „FOJE“ dainos. „Dainas rašau vienas ir dažnai vienas įrašinėju savo albumus. Man patinka groti su grupe ir dideliais muzikantų kolektyvais, bet kai esi scenoje vienas, užsimezga daug artimesnis ryšys su klausytojais. Juolab, kad mėgstu panaudoti technologijas, kurios leidžia muzikai skambėti pilniau, net jeigu scenoje tik vienas žmogus“, – mintimis apie pasirodymo savitumą dalijasi atlikėjas.

Nuotr.: Luko Griciaus
Nuotr.: Luko Griciaus

Festivalį vainikuos begaliniai atviros G. Vilkickytės dainos, kuriose nėra nei vieno nereikalingo žodžio. Jis muzika apima meilės, kuri gydo, baimės, kuri augina, pykčio, kuris įkvepia kurti, temas. G. Vilkickytės kūryba išsiskiria itin asmeniškomis istorijomis, o gyvi pasirodymai – lengvu ir betarpišku bendravimu su publika.

Nuotr.: Gabrielio Jauniškio
Nuotr.: Gabrielio Jauniškio

Elegantiškos ir rafinuotos muzikos skambesį į Palangos Gintaro muziejaus kiemą grąžinęs renginys – tai unikali galimybė Žolinių savaitgalį Palangos miesto svečiams ir gyventojams, trokštantiems kokybiškos muzikos, kultūros bei įsimintino laiko. 

Palangos Gintaro muziejus Palangos parko festivalis programa
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933