Palangoje – festivalis „OLE” su Lietuvos ir užsienio elektroninės muzikos žvaigždėmis

OLE Festival 2023 /Foto: Tautvydas Stukas
OLE Festival 2023 /Foto: Tautvydas Stukas

Šiemet 15-ąją sukaktį švęsiantis Vilniaus muzikos klubas „Opium“ ruošiasi festivalių sezoną pradėti su „OLE Festival” ir skelbia keturių naktų programą. Joninių savaitgalį klubo komanda keliaus į Palangą kartu su elektronikos žvaigždėmis iš viso pasaulio.

„Opium Limited Edition” pavadinimu žinoma mūsų kasmetinė išvyka į Palangą praeitais metais ėmė ir užaugo iki festivalio – tapo „OLE Festival”. Šiemet laukia jau penktasis renginys pajūrio kurorte. Nors ir nauju pavadinimu, tačiau tęsiame tą pačią tradiciją – trumpiausių metų naktų savaitgalį Palangoje burti tarptautinėje elektroninės muzikos scenoje garsius atlikėjus, aktualius ir kylančius vietinius vardus bei smalsius klausytojus”, – pranešime spaudai pasakoja festivalio programos vadovas Vidmantas Čepkauskas-V.

Birželio 20 dieną prasidedančio festivalio „OLE” programa šiemet – dar platesnė ir turtingesnė nei pernai. Festivalio lankytojų laukia net keturios muzikos pilnos naktys ir dienos, trijose Palangos lokacijose – kurorto elektroninės muzikos mekoje „Rąžė”, paplūdimio bare „Ošia” ir „313 cable park” vandenlenčių parke.

Paskelbtame atlikėjų sąraše – tiek žinomi užsienio atlikėjai, tiek vietiniai numylėtiniai. Joninių savaitgalį į Lietuvos pajūrį atskris tokie tarptautinėje scenoje žinomi vardai kaip legendinės švedų grupės „The Knife” narys Olof Dreijer, „Faith Beat” leidybinės kompanijos vadovas, Berlyno klubo „Berghain” rezidentas Ryan Elliott, sparčiai kylanti ir vien vinilinėmis plokštelėmis grojanti liuksemburgietė Ogazón, scenos senbuvė, „Firehouse” leidyklos kuratorė, muzikos prodiuserė Havajuose gimusi, San Fransiske užaugusi, o šiuo metu Niujorke gyvenanti Kim Ann Foxman, „LOT Radio” rezidentė ir savito stiliaus selektorė Gabrielle Kwarteng, Manfredo ir Ivan Smagghe duetas „Dresden”, elektroninės muzikos atlikėjas ir nebinarinių lyties tapatybių atlikėjus palaikančio kolektyvo „Paryìa” įkūrėja vokietė Marie Montexier bei sparčiai kylanti kurdiško kraujo olandų atlikėja Sarkawt Hamad.

Būriui užsienio svečių talkins ir vietiniai klubo „Opium” rezidentai. Jų tarpe – prodiuseris Roe Deers, festivalio ir klubo programos vadovas V, Aistė Regina, renginių serijos „Ciklas” kuratoriai Ambroza ir Youwin Trax, Donatas Chipak, „J club” vedliai Clicklounge, Tadas Quazar ir Tumosa, Monika Seta, Gemayel, „IS:Collective”, Palangoje reziduojantys Less Feeling bei Oyster, Ugnė Sync ir Zakmina.

Palanga festivalis „OLE” „OLE Festival”
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933