Ties Būtingės terminalu į jūrą išsiliejo 300 litrų naftos

KOP ir KJP nuotr.
KOP ir KJP nuotr.

Ties Būtingės naftos terminalu Baltijos jūroje trečiadienį išsiliejus naftai Karinės jūrų pajėgos padeda šalinti teršalus, tačiau darbus sunkina stiprus bangavimas.

Kaip pranešė Lietuvos kariuomenė, buvo gautas bendrovės „Orlen Lietuva“ pranešimas, kad prie terminalo plūduro baigiant tanklaivio krovą nutrūko švartavimosi lynas, atsijungė jūrinės žarnos mova ir išsiliejo apie 300 litrų naftos.

KOP ir KJP nuotr.
KOP ir KJP nuotr.

Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras taršai įvertinti pasitelkė budintį sraigtasparnį, kuris aptiko teršalų dėmę į pietus nuo Būtingės terminalo.

Preliminariais duomenimis, teršalų dėmė yra apie dviejų kilometrų ilgio ir pusės kilometro pločio. Užterštumą įvertino ir vėliau skridę Aplinkos apsaugos departamento specialistai.

Kaip skelbiama, į nelaimės vietą išsiųstas Karinių jūrų pajėgų paieškos ir gelbėjimo laivas „Šakiai“, bet teršalų surinkimo sąlygas blogina stiprus bangavimas ir naftos dėmė dreifuoja pietų kryptimi.

Įvertinti teršalų sklaidą dar kartą gali būti pasitelktas sraigtasparnis ir Karinių jūrų pajėgų aprūpinimo laivas „Jotvingis“.

KOP ir KJP nuotr. KOP ir KJP nuotr.
Būtingė naftos terminalas Baltijos jūra naftai Karinės jūrų pajėgos teršalai „Orlen Lietuva“ sraigtasparnis Karinių jūrų pajėgų aprūpinimo laivas „Jotvingis“
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933