Palangoje – labdaros renginys „Vilties žvaigždė“: žinomi svečiai ir surinkta rekordinė pinigų suma

Labdaros renginys „Vilties žvaigždė“ / Aldo Kazlausko nuotr.
Labdaros renginys „Vilties žvaigždė“ / Aldo Kazlausko nuotr.

Praėjusį savaitgalį didžiausiame Lietuvos kurorte jau 26 kartą vyko labdaros renginys „Vilties žvaigždė“. Šįmet jo organizatoriai jėgas suvienijo su Rimanto Kaukėno paramos fondu. Iškilmingą renginį vainikavo žinomo atlikėjo Vaido Baumilos koncertas.

Kaip ir kasmet renginio nepraleido pajūrio verslo, politikos, meno bei pramogų pasaulio asmenybės. Vakaro svečius pasveikino Palangos miesto meras, pasidžiaugęs, kad šiame mieste jau eilę metų vyksta renginys, turintis gilias labdaros tradicijas, rašoma pranešim spaudai.

Iškilmingą vakarą su gala vakariene, vykusį sanatorijos „Gradiali“ restorane „Pineta“, vedė aktorius Vytautas Rumšas jaunesnysis.

Renginio metu vyko meno kūrinių, deimantų dirbinių, sporto atributikos aukcionas bei speciali loterija. Aukcione buvo galima įsigyti tokių žinomų lietuvių menininkų, kaip Nomedos Marčėnaitės, Miglės Kosinskaitės, Virginijaus Viningo ar Irano tapytojo Pooyan Hashemi darbų, „Factory by Ribas“ juvelyrikos dirbinių, krepšinio kamuolį su „Žalgirio“ komandos žaidėjų parašais, NBA žvaigždės Nicola Jokić ar „ Barcelona” komandos marškinėlius.

Renginio organizatoriai: Palangos viešbučių ir restoranų asociacija bei Palangos „Rotary“ klubas šį kartą dėl bendrų kilnių tikslų nusprendė savo jėgas suvienyti su Rimanto Kaukėno paramos fondu. Pasak Lauros Taučiūtės, Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentės, toks sprendimas, buvo priimtas, nes šis fondas suteikia galimybę paaukotas lėšas panaudoti efektyviausiai – prisidėti prie gydymo onkologija ar genetinėmis liogomis segantiems Palangos miesto vaikams.

„Esame labai dėkingi, kad visi nuostabūs žmonės, kurie organizavo labdaros renginį „Vilties žvaigždė“ nusprendė prisijungti prie mūsų fondo vykdomų prasmingų darbų. Išties gera žinoti, kad mūsų darbai yra ne tik matomi, tačiau ir skatinantys prisidėti prie pagalbos tiems, kurie dabar sunkiai serga”, – sakė į renginį atvykęs ir sveikinimo žodį taręs Rimantas Kaukėnas. Pasak paramos fondo įkūrėjo, jo veiklos tikslas, padėti sunkiai sergantiems mažiesiems pacientams, suteikiant visokeriopą pagalbą ne tik pačiam vaikui, tačiau ir jo artimiesiems. Kaip teigė R.Kaukėnas, „Vilties žvaigždė“ renginio metu surinktos lėšos, bus skiriamos suteikti reikiamą pagalbą sergantiems Palangos vaikams.

Renginio organizatoriai pasidžiaugė, kad šįmet surinkta rekordinė – 64 tūkstančių eurų (neatskaičius renginio išlaidų) – suma, gauta pardavus bilietus, organizavus loteriją ir aukcioną.

„Labai džiaugiuosi turėjęs galimybę dalyvauti šiame labdaringame vakare ir asmeniškai padėkoti visiems, kurie atsigręžia į stokojančius, sergančius, susiduriančius su problemomis. Galėjau išreikšti padėką už jų veiklą, atsidavimą ir indėlį į lengvesnį bei šviesesnį sunkiai sergančių mažųjų pacientų gyvenimą”. – po renginio mintimis dalinosi R.Kaukėnas.

Vakaro svečiams koncertą surengęs žinomas atlikėjas Vaidas Baumila teigė, jog su R.Kaukėnu yra seniai pažįstami; labai jį gerbiantis už visą veiklą, kurią jis vykdo.

„Už visus tuos kilnius tikslus ir paramą sergantiems, o ypatingai – vaikams. Visada malonu, kai Rimantas prisimena ir į savo renginius pakviečia dalyvauti. Taip galime prisidėti prie kilnios veiklos drauge, bent jau tokia maža dalimi,“ – sakė V.Baumila.

Pasak atlikėjo, jam visada būdavo svarbi labdaringa veikla: „Tai – viena nuoširdžiausių ir didžiausių meilės išraiškų, kokia tik gali būti. Tai – toks nesavanaudiškas dalinimasis gėriu. Atlikėjas lygiai toks pats žmogus, kuriam rūpi socialiniai klausimai ir rūpi ištiesti pagalbos ranką. Be to, dalyvavimas labdaringoje veikloje labai įžemina ir įprasmina.” Vaidas prispažino visada jaučiantis pajūrio publikos išskirtinį palaikymą ir tokių koncertų metu neretai apima jausmas, lyg būtų namuose. „Gal dėl to dažnai sulaukiu klausimų, ar pats nesu kilęs iš šio krašto, nors esu vilnietis.”

Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė L.Taučiūtė pastebėjo, kad šiais metais vykęs renginys buvo išskirtinai kupinas vidinės šviesos. „Mes prisilietėme prie kievieno renginio svečio širdžių, kad sukurtume begaliniai didelį stebuklą – įžiebtume begalę vilties žvaigždžių vaikučių širdelėse. Kad ta vilties žvaigždė švytėtų, skleidama šilumą ir šviesą, tam, kam jos labiausiai šiandien reikia – šviesos vaikams. Aš juos taip ir vadinu. Šie šviesos vaikai mums dovanoja didžiulę dovaną – priminimą, kas yra varomoji jėga: dalinimasis, dėkingumas, atjauta ir meilė“, – nuoširdumu dalinosi L.Taučiūtė.

Kaip pastebėjo Palangos „Rotary“ klubo prezidentas Arūnas Benetis, jau 26 kartą vykstantis renginys, tokių tradicijų atsiradimas signalizuoja, kad Palangos bendruomenė geba ne tik generuoti tam tikrą pridėtinę vertę, bet ir įvykus nelaimei pasidalinti su tais, kam reikalinga pagalba. Pasak A.Benečio, renginyje surinktos lėšos bus skirtos Palangos miesto vaikams, kuriems bus apmokėtas būtinas gydymas tais atvejais, kai dėl įvairių priežasčių to padaryti negali mūsų valstybė. 

Labdaros renginys „Vilties žvaigždė“ / Aldo Kazlausko nuotr. Labdaros renginys „Vilties žvaigždė“ / Aldo Kazlausko nuotr. Labdaros renginys „Vilties žvaigždė“ / Aldo Kazlausko nuotr. Labdaros renginys „Vilties žvaigždė“ / Aldo Kazlausko nuotr. Labdaros renginys „Vilties žvaigždė“ / Aldo Kazlausko nuotr. Labdaros renginys „Vilties žvaigždė“ / Aldo Kazlausko nuotr. Labdaros renginys „Vilties žvaigždė“ / Aldo Kazlausko nuotr. Labdaros renginys „Vilties žvaigždė“ / Aldo Kazlausko nuotr. Labdaros renginys „Vilties žvaigždė“ / Aldo Kazlausko nuotr. Labdaros renginys „Vilties žvaigždė“ / Aldo Kazlausko nuotr. Labdaros renginys „Vilties žvaigždė“ / Aldo Kazlausko nuotr. Labdaros renginys „Vilties žvaigždė“ / Aldo Kazlausko nuotr. Labdaros renginys „Vilties žvaigždė“ / Aldo Kazlausko nuotr. Labdaros renginys „Vilties žvaigždė“ / Aldo Kazlausko nuotr. Labdaros renginys „Vilties žvaigždė“ / Aldo Kazlausko nuotr. Labdaros renginys „Vilties žvaigždė“ / Aldo Kazlausko nuotr. Labdaros renginys „Vilties žvaigždė“ / Aldo Kazlausko nuotr. Labdaros renginys „Vilties žvaigždė“ / Aldo Kazlausko nuotr. Labdaros renginys „Vilties žvaigždė“ / Aldo Kazlausko nuotr. Labdaros renginys „Vilties žvaigždė“ / Aldo Kazlausko nuotr. Labdaros renginys „Vilties žvaigždė“ / Aldo Kazlausko nuotr. Labdaros renginys „Vilties žvaigždė“ / Aldo Kazlausko nuotr. Labdaros renginys „Vilties žvaigždė“ / Aldo Kazlausko nuotr. Labdaros renginys „Vilties žvaigždė“ / Aldo Kazlausko nuotr. Labdaros renginys „Vilties žvaigždė“ / Aldo Kazlausko nuotr. Labdaros renginys „Vilties žvaigždė“ / Aldo Kazlausko nuotr. Labdaros renginys „Vilties žvaigždė“ / Aldo Kazlausko nuotr. Labdaros renginys „Vilties žvaigždė“ / Aldo Kazlausko nuotr. Labdaros renginys „Vilties žvaigždė“ / Aldo Kazlausko nuotr.
Labdaros renginys „Vilties žvaigždė“ Rimanto Kaukėno paramos fondas Vaidas Baumila koncertas restoranas „Pineta“ aktorius Vytautas Rumšas jaunesnysis
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933