Palangos senajai gimnazijai suteikta „Erasmus+“ akreditacija

Palangos senajai gimnazijai suteikta „Erasmus+“ akreditacija

Mūsų miesto gimnazijai suteikta „Erasmus+“ akreditacija iki 2027 metų, užtikrinanti pastovų kasmetinį finansavimą, laisvesnį bendradarbiavimo partnerių pasirinkimą bei didesnes mokymo ir mokymosi galimybes.  

„Erazmus“ akreditacijos pažymėjimas patvirtina, kad ją gavusi organizacija atitinka Europos Komisijos keliamus standartus, yra pajėgi organizuoti kokybiškas mobilumo mokymosi tikslais veiklas ir laikytis „Erazmus“ kokybės standartų mobilumui. Todėl iki 2027 metų, kol galios ši akreditacija, Gimnazijos mobilumo veiklos galės būti finansuojamos supaprastinta tvarka ir Gimnazijai nebereikės teikti atskirų išsamių paraiškų dėl finansavimo. Svarbu ir tai, kad įstaiga pati galės rinktis partnerius, su kuriais norės bendradarbiauti.

Šiais metais akreditacijai buvo pateiktos 96 bendrojo ugdymo mokyklų paraiškos, iš kurių akredituotos 57 mokyklos, viena iš jų – Palangos senoji gimnazija.

Akredituotos organizacijos gali naudotis tokiais privalumais: kurti savo strategiją, nusistatyti tikslus, kasmet naujai mobilumo veiklai užsitikrinti pastovų „Erasmus+“ finansavimą, pasinaudoti galimybe išbandyti naują veiklą ar bendradarbiavimą su naujomis organizacijomis-partnerėmis, neteikiant naujos paraiškos. Stabilus finansavimas Gimnazijai suteiks galimybę sutelkti dėmesį į ilgalaikius tikslus bei investuoti į ateitį. Mobilumo veiklą galima pradėti įgyvendinti palaipsniui, stabiliai ir užtikrintai stiprinant mokymo ir mokymosi Gimnazijoje kokybę. 

Dokumentus akreditacijai ruošė ir pateikė direktoriaus pavaduotoja ugdymui Jolita Vaičiulienė ir biologijos mokytoja Daiva Urbštienė.

Palangos senosios gimnazijos informacija

Palangos senoji gimnazija „Erasmus+“ akreditacija direktoriaus pavaduotoja ugdymui Jolita Vaičiulienė biologijos mokytoja Daiva Urbštienė
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933