Pagerbtas Holokausto aukų atminimas, atidengta atminimo lenta L. Gutmanui

Pagerbtas Holokausto aukų atminimas, atidengta atminimo lenta L. Gutmanui

Penktadienį, Tarptautinės Holokausto aukų atminimo dienos išvakarėse, atminimo žvakutės uždegtos bei simboliniai akmenukai padėti ant Holokausto aukų kapo Palangos civilinėse kapinėse.

Palangos vicemeras Rimantas Antanas Mikalkėnas, Savivaldybės administracijos atstovai bei Palangos žydų bendruomenės nariai taip prisijungė prie pasaulinės akcijos „Mes prisimename“ („We remember“).

Pagerbtas Holokausto aukų atminimas, atidengta atminimo lenta L. Gutmanui, nuotrauka-1

Taip pat penktadienį ant Gutmanų šeimos namo atidengta atminimo lenta, skirta palangiškiui, vienam iš žydų akademinės inteligentijos atstovų Lazariui Gutmanui. Pasak renginyje dalyvavusio vicemero R. Mikalkėno, tai yra ne tik iškilios asmenybės, bet ir dar vieno Palangos žydų bendruomenės istorijos puslapio įamžinimas, kadangi L. Gutmano praktinė ir mokslinė veikla paliko ryškų pėdsaką medicinos srityje, o jo bei jo šeimos gyvenimas, deja, buvo smarkiai paveiktas antisemitų.

Pagerbtas Holokausto aukų atminimas, atidengta atminimo lenta L. Gutmanui, nuotrauka-2

Atminimo lentos L. Gutmanui atidengimo renginyje taip pat dalyvavo Palangos žydų bendruomenės nariai, V. Jurgučio progimnazijos auklėtiniai bei pedagogai, Savivaldybės administracijos darbuotojai, kultūros srities specialistai ir miesto bendruomenės nariai.  

Pagerbtas Holokausto aukų atminimas, atidengta atminimo lenta L. Gutmanui, nuotrauka-3
Pagerbimas Holokausto aukų atminimas Holokausto aukų kapai Palangos civilinėse kapinės atidengimas atminimo lenta Lazaris Gutmanas pasaulinė akcija „Mes prisimename“ „We remember“
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933