JAV gyvenantis panevėžietis nuteistas už Palangoje įvykdytą nusikaltimą

JAV gyvenantis panevėžietis nuteistas už Palangoje įvykdytą nusikaltimą

Palangos teismas paskelbė apkaltinamąjį nuosprendį šiuo metu JAV gyvenančiam 46-erių panevėžiečiui – vyras pripažintas kaltu dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo ir viešosios tvarkos pažeidimo.

Teismas sutiko su prokuroro jam siūloma bausme ir skyrė vyrui daugiau nei 11 tūkst. eurų baudą, penktadienį pranešė prokuratūra.

Bylos duomenimis, 2015 metų liepą viename iš Palangoje veikusių naktinių klubų įvyko konfliktas, per jį nukentėjo 45 metų vyras.

Nukentėjusiajam tąkart prireikė medikų pagalbos, jam nustatytas nesunkus sveikatos sutrikdymas.

Teisėsaugos pareigūnai po incidento pradėjo ikiteisminį tyrimą, tačiau tuo metu teisinės atsakomybės konfliktą sukėlęs ir smurtavęs asmuo nesulaukė, nes nepavyko nustatyti jo tapatybės.

2016 metų sausį pareigūnams pavyko sėkmingai identifikuoti smurtautoją, todėl buvo paskelbta jo paieška. Po beveik ketverių metų, 2019 metų gruodį, įtariamasis – 46-erių panevėžietis – pakliuvo į JAV teisėsaugos pareigūnų akiratį dėl neatsargaus elgesio su ginklu. Kilusio incidento metu žuvo žmogus.

JAV teisėsaugos pareigūnams įvykdžius Lietuvos teisinės pagalbos pavedimą dėl įtariamojo apklausos ir supažindinimo su ikiteisminio tyrimo medžiaga, baudžiamoji byla 2023 metų balandį buvo perduota teismui.

Tyrimui vadovavęs Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokuroras Nerijus Šiaulys teismo prašė pripažinti asmenį kaltu dėl jam inkriminuotų nusikalstamų veikų ir paskirti galutinę subendrintą bausmę – 11 298 eurų baudą. Prokuroras teismo taip pat prašė kaltinamajam priteisti atlyginti nukentėjusiojo patirtą neturtinę žalą.

Sausio 18 dieną Plungės apylinkės teismo Palangos rūmai, išnagrinėję baudžiamąją bylą, sutiko su valstybinį kaltinimą palaikiusio prokuroro N. Šiaulio pozicija ir pripažino JAV gyvenantį panevėžietį kaltu dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo ir viešosios tvarkos pažeidimo.

Be jam paskirtos baudos nuteistasis taip pat privalės atlyginti ir nukentėjusiajam padarytą neturtinę žalą.

Palangos teismas JAV panevėžietis kaltas
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933