„Olimpo“ tinklalaidėje – žaidėjų mintys apie Vainauską, 3x3 krepšinį ir nesutarimus su treneriais

 „Olimpo“ tinklalaidėje – žaidėjų mintys apie Vainauską, 3x3 krepšinį ir nesutarimus su treneriais

„Žinojau, koks jis darbštus ir kaip žiūri į savo komandas. Visuomet siekia aukščiausių tikslų ir motyvuoja savo žaidėjus jų siekti“, „ Maniau, kad bus griežtesnis ir piktesnis“, – taip apie klubo prezidentą Joną Vainauską „Olimpo“ tinklalaidėje kalbėjo Palangos ekipos krepšininkai. Penktajame „Olimpo podcast‘o“ epizode dalyvavo Paulius Danisevičius, Paulius Kazlauskas ir Robert Subotkevič.

Tinklalaidės konceptas – kiek neįprastas. Dalyviai patys formuoja pokalbio eigą, įvairių temų klausimus traukdami iš ant stalo padėto indo. Šįkart klausimus pateikė ir komandos sirgaliai.

„Žinojau, kas yra Jonas Vainauskas, bet pirmą kartą teko susidurti tame pačiame klube. Iš tinklalaidžių žinojau, kaip jis kalba, bet kai gyvai išgirdau jo oratoriškumą... Sėdi, klausai ir klausydamas tik uodegą vizgini...“, – apie J.Vainauską kalbėjo P.Danisevičius.

„Man tikrai įstrigo, kaip įtaigiai ir gražiai jis kalba. Bet nebūna, kad pašneka ir neįvykdo. Gal norėjosi anksčiau karjeroje jį sutikti, bet džiugu, kad dabar susitiko keliai“, – pridūrė kapitonas. 

P.Danisevičius baiminosi, kad po pralaimėjimų pamatys ir kitokį J.Vainausko veidą, bet tai nenutiko.

„Galvojau, kas bus, jei pradėsim pralaiminėti... Bijojau, kad iš jo pusės nebūtų nusivylimo, panikos. Bet kai pralaimėjom, nieko kito iš Jono pusės negirdėjau – tik raginimą, motyvaciją judėti į priekį, supratimą, kad pralaimėjimai taip pat proceso dalis. Pralaimėjęs jautiesi blogai, nes pralaimėjai, bet nėra, kad kažkas iš viršaus kažką bertų, kažką sakytų. To nėra. Visiška ramybė, ir tą ramybę reikia vertinti. Yra komandų, kuriose tos ramybės po pralaimėjimų su žiburiu nerasi“. 

R.Subotkevič sakė vertinanantis tai, kad J.Vainauskas randa laiko kiekvienam žaidėjui. 

Kalbėdamas apie trenerius, su kuriais nerado bendros kalbos, P.Kazlauskas prisiminė metus, praleistus JAV, kur „Olimpo“ žaidėjas išvyko dar mokydamasis vidurinėje mokykloje. Apie buvusius nesutarimus su treneriais kalbėję žaidėjai suko galvas ištraukę hipotetinį klausimą – ką verčiau rinktųsi, ginčą su treneriu ar ginčą su artimaisiais  viešoje vietoje?

„Esame su Kaza [Juliumi Kazakausku, red.past.] turėję labai karčių patirčių. Atrodė, turėjome neblogą komandą, jautėmės tikrai gerai, bet oficialiose varžybose mus taip ataudė... Atrodo – irgi krepšinis, bet tas krepšinis žaidžiamas visai kitaip“, – apie patirtis 3x3 krepšinyje tinklalaidėje atviravo P.Danisevičius. 

Žaidėjai taip pat kalbėjo apie ryšį su Palanga, mėgstamiausius filmus, moterų sportą, rinkosi tarp olimpinių žaidynių ir pasaulio futbolo čempionato ir išskyrė įdomiausias statistikos grafas, į kurias pirmiausia atkreipia dėmesį po rungtynių.

P.Danisevičius sakė pirmiausia žiūrįs į „plus minus“ rodiklį, rodantį komandų taškų skirtumą konkrečiam žaidėjui būnant aikštėje. „Ir dar pažiūriu, kiek varžovas, kurį gyniau, įmetė“, – pridūrė P.Danisevičius, paaiškinęs, kad po rungtynių labiau mėgsta ne statistiką analizuoti, o peržiūrėti ką tik pasibaigusių rungtynių įrašą. P.Kazlauskas neslėpė, kad mėgsta pažvilgčioti į statistiką, o pirmiausia atkreipia dėmesį į tai, ar naudingumo balų surinko daugiau nei pelnė taškų.

Nkl Palangos „Olimpas“ krepšinis Palangos krepšinis tiklalaidė Paulius Danisevičius Paulius Kazlauskas Robert Subotkevič
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933