Taikos žinutė iš Lietuvos pajūrio: 10 metrų Jėzaus skulptūra

Taikos žinutė iš Lietuvos pajūrio: 10 metrų Jėzaus skulptūra

Negailestingų stichijų ir karų kankinamam pasauliui iš Lietuvos pajūrio siunčiama meilės ir taikos žinutė. Žibininkų kaime (Kretingos raj.), šalia „HBH“ komplekso esančiame skulptūrų parke iškilo 10 metrų aukščio Jėzaus statula.

„Skulptūrų parkas atidarytas daugiau nei 15 metų, tačiau tokios didelio meninio objekto dar neturėjome. Jo aukštis, net 10 metrų,“ - pasakoja idėjos iniciatorė, „HBH Palanga“ vadovė Rada Matulevičienė.

„Rankas ištiesęs Jėzus primena, kad ir mes turime į gyvenimą eiti atviru glėbiu. Privalome pastebėti tuos, kuriems šiuo metu sunkiau, pasidalinti su jais, padėti, įkvėpti vilties, kad rytojus bus gražesnis.“

Moteris atvirauja, kad ši skulptūra gimė kaip atsakas į paskutiniu metu vykstančius mirtinus karinius konfliktus, ginkluotus išpuolius taikiose viešose vietose, negailestingas stichijas. Kūrinys įprasmina taikos ir meilės prašymą.

Tiesa, pats meno kūrinys, tai vos 4 kartus sumažinta Kristaus Atpirkėjo statula, kuri stovi ant Korkovado kalno, Rio de Žaneire (Brazilija). Monumento statyboms prieš daugiau nei 90 metų lėšas rinko tiek miesto valdžia, tiek bažnyčia, vietos verslininkai ir paprasti gyventojai. Galiausiai tai tapo ne tik šaliai, bet ir visam pasauliui svarbiu meilės ir atleidimo simboliu.

Žibininkų kaime atidengta replika simboliškai papuošta gintarine širdimi. Nuo seno tikima galingomis Baltijos gintaro gydomosiomis savybėmis, suteikiančiomis stiprybės, sėkmės, padedančiomis išgyti ir susigrąžinti meilę.

Per skulptūrų parką, statulos link, ves šviesomis išpuoštas kelias. O pats monumentas naktimis bus apšviesta galingais prožektoriais ir nemokamai kvies užsukti ištisus metus.

Ant specialiai tam paruoštos skulptūros konstrukcijos dalies lankytojai galės užrašyti savo taikos linkėjimus pasauliui ar parašyti svarbią žinutę sau patiems.

meilės ir taikos žinutė Žibininkų kaimas „HBH“ kompleksas skulptūrų parkas 10 metrų Jėzaus statula „HBH Palanga“ vadovė Rada Matulevičienė
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933