Ekskursija po parodą „Kazio Varnelio kūryba: Tapatybė ir forma“

 Ekskursija po parodą „Kazio Varnelio kūryba: Tapatybė ir forma“

Lietuvos nacionalinio muziejaus padalinys Palangos burmistro Jono Šliūpo muziejus kviečia į apžvalgines ekskursijas, kuriose lankytojų laukia kelionė į dailininko tapytojo Kazio Varnelio oparto darbų ir Lietuvos etnografinės tekstilės pasaulį. 

Kazio Varnelio oparto darbai ir etnografinė tekstilė vienoje vietoje eksponuojami neatsitiktinai. Kazys Varnelis yra sakęs, kad jaučiasi artimas anoniminiams dailininkams, kurie amžiams bėgant kartojo tuos pačius ornamentus tūkstančius kartų, ir kartu tikintis dialogu su praeitimi bei kūrybos nenutrūkstama evoliucija. 

Šalia Kazio Varnelio žymiausių XX a. 7–8 dešimtmečių optinių kompozicijų, sukeliančių gilumos, judėjimo, pulsavimo, mirgėjimo įspūdį, sujungiančių atskiras ritmiškai besikartojančias geometrines figūras į raibuliuojančius raštus, bus galima pamatyti sodrius dvispalvius audinius, įvairių audinių mozaika leis susikoncentruoti į drobių fragmentus ir pasigrožėti geometrinių raštų, audimo technikų įvairove.

Maloniai kviečiame!

Kada? sausio 13 d. 14 val., sausio 17 d. 14 val.  (tolimesnės ekskursijų datos bus skelbiamos vėliau).

Kur? Palangos burmistro Jono Šliūpo muziejus (Vytauto g. 23A, Palanga) 

Kaina? Muziejaus lankytojo bilietas + 2 Eur

Ekskursijos trukmė: 45 min.

Būtina registracija:https://byt.lt/iILfu

 Ekskursija po parodą „Kazio Varnelio kūryba: Tapatybė ir forma“, nuotrauka-1  Ekskursija po parodą „Kazio Varnelio kūryba: Tapatybė ir forma“, nuotrauka-2  Ekskursija po parodą „Kazio Varnelio kūryba: Tapatybė ir forma“, nuotrauka-3  Ekskursija po parodą „Kazio Varnelio kūryba: Tapatybė ir forma“, nuotrauka-4  Ekskursija po parodą „Kazio Varnelio kūryba: Tapatybė ir forma“, nuotrauka-5
Ekskursija paroda „Kazio Varnelio kūryba: Tapatybė ir forma“ Palangos burmistro Jono Šliūpo muziejus
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933