Pažeidimo dėl statybų Palangoje neradę prokurorai teisūs, nutarė teismas

Pažeidimo dėl statybų Palangoje neradę prokurorai teisūs, nutarė teismas

Tyrimą dėl kavinės ar restorano statybų Palangoje, Kunigiškių paplūdimyje nutraukę ir viešąjį interesą ginti atsisakę prokurorai pasielgė teisėtai, nusprendė teismas.

Klaipėdos apygardos teismas gruodžio 19 dieną patenkino Klaipėdos apygardos ir Generalinės prokuratūros skundus bei pripažino, kad aplinkybės dėl galimo viešojo intereso pažeidimo išsamiai ištirtos.

„Iš minėtų nutarimų (atsisakyti pradėti tyrimą – BNS) turinio ir pateiktos tyrimo medžiagos matyti, kad prokurorės tyrė faktinius duomenis dėl tarnybiniame pranešime nurodytų tirtinų aplinkybių, rinko įrodymus, juos analizavo ir vertino, atsižvelgė į teisinį reglamentavimą, pateiktos argumentuotos išvados dėl viešojo intereso pažeidimo nebuvimo“, – rašoma  nutartyje.

Teismas nutraukė bylą ir panaikino Plungės apylinkės teismo spalio 26 dienos nutartį – šis teismas tenkino Palangos savivaldybės prašymą bei šiuos nutarimus panaikino, o prokurorams grąžino bylos medžiagą ir nurodė ją nagrinėti iš naujo. Prokuratūros pirmos instancijos teismo sprendimą apskundė. 

Tyrimas dėl galimo viešojo intereso pažeidimo pradėtas sausio 16-ąją Palangos merui  „Facebook“ paskelbus informaciją apie galimai neteisėtas statybas ant jūros kranto – miesto vadovas kėlė klausimą, ar Kunigiškėse teisėtai rekonstruojamas lokatorius aptarnavęs pastatas, kuris oficialiuose dokumentuose įvardijamas radiotechniniu postu.

Anot jo, 1968 metais statytas pastatas apšiltintas ir pakeistas jo fasadas, sienose iškirstos angos ir įrengti vitrininiai langai bei įėjimas, ant stogo įrengiamos būsimos kavinės ar restorano terasos, prie pastato įrengti laiptai, o rengiant statybų aikštelę išstumdytos kopos.

Prokuratūra nurodė, kad šie darbai, projektas, remonto aprašas ir statybos leidimas neprivalomi, sausio 12-ąją įregistruota deklaracija apie statybos užbaigimą, o Statybos inspekcija teisės aktų pažeidimų nenustatė.

Palanga statybos meras Kunigiškių paplūdimys restoranas kavinė viešasis interesas prokurorai teismas
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933