Palanga – Lietuvos sezone Prancūzijoje 2024!

Karolinos Paliulienės asmeninio archyvo nuotr.
Karolinos Paliulienės asmeninio archyvo nuotr.

Palangos kultūros centro ir Palangos miesto savivaldybės inicijuotas projektas „Skulptoriaus Antano Mončio pėdsakais Prancūzijoje“ pateko į 2024 m. Lietuvos sezono Prancūzijoje programą.

Jam suteiktas Sezono ženklas ir skirtas finansavimas. Jungtinė Lietuvos ir Prancūzijos atrankos komisija apsvarstė 133 Lietuvos ir Prancūzijos organizacijų paraiškas.

Gruodžio 13 d. baigiamojo posėdžio metu Paryžiuje atrinkti pirmieji projektai, sudarysiantys Lietuvos sezono Prancūzijoje programą, tarp kurių – ir Palanga. 

„Skulptoriaus Antano Mončio pėdsakais Prancūzijoje“ – tai jungtis Palangos kultūros centro kamerinio choro, folkloro ansamblio „Mėguva“, Palangos miesto savivaldybės, Antano Mončio namų-muziejaus, Palangos miesto partnerio Prancūzijoje Saint-Gilles-Croix-de-Vie bei kitų menininkų projektas. Lietuvos sezonas Prancūzijoje – tai partneryste tarp Lietuvos ir Prancūzijos kuriama programa, kuri įvairiomis kultūros ir meno formomis, diskusijomis ir pristatymais supažindins Prancūzijos visuomenę su šiuolaikine Lietuva ir jos kultūra.

Jis vyks 2024 m. rugsėjo 12 d. – gruodžio 12 d. visoje Prancūzijoje. 

Palangos kultūros centras Palangos miesto savivaldybė projektas „Skulptoriaus Antano Mončio pėdsakais Prancūzijoje“
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933