Žiemos sodo eglė pasipuošė Prezidentūros žaisliukais

Žiemos sodo eglė pasipuošė Prezidentūros žaisliukais

Ar žinojote, kad Žiemos sodo eglė yra papuošta Prezidentūros žaisliukais? Į Prezidentūrą šiaip sau užsimanęs nenuvyksi, tad pasidžiaugti gražia Pirmosios šalies ponios iniciatyva kviečiame į Kretingos muziejų – ant Žiemos sodo eglės turbūt pamatysite ir jūsų krašte gamintų paukščiukų.

O nuo ko viskas prasidėjo?

Pirmoji šalies ponia Diana Nausėdienė jau trečius metus iš eilės skelbia  akciją, kurios metu  Lietuvos žmonės, įvairios Lietuvos ugdymo, kultūros, socialinės įstaigos bei lietuvių bendruomenės užsienyje gamina Prezidentūros kalėdinei eglei žaisliukus ir juos siunčia į sostinę – pirmaisiais metais iš vilnos vėlė paukščiukus, antraisiais metais gamino namukus, o šiais metais – siuvo angelo sparnus. Kiekvienais metais Prezidentūra gauna tūkstančius tokių rankų darbo žaisliukų. Kretingą ir Žiemos sodą itin mėgstantys prezidentas Gitanas Nausėda ir pirmoji ponia Diana šiemet sutiko perduoti Žiemos sodo eglės puošybai 500 pirmosios akcijos žaisliukų. 

Išskirtinę puošmeną galės pamatyti ir nusifotografuoti visi Kretingos muziejaus lankytojai iki pat sausio 6 dienos. Tad jei galvojate, kur pasidaryti išskirtinę kalėdinę nuotrauką – visi keliai veda į Kretingos muziejaus Žiemos sodą.

Žiemos sodo eglė pasipuošė Prezidentūros žaisliukais, nuotrauka-1

 

Kretingos muziejus Žiemos sodas eglė žaisliukai Prezidentūros žaisliukai Pirmoji šalies ponia Diana Nausėdienė akcija angelo sparnai rankų darbo žaisliukai prezidentas Gitanas Nausėda
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933